Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri ca spera ca intr-o luna sa poata fi introduse certificatele energetice, ca urmare a implementarii unor programe mai rapide de calcul a eficientei energetice si cresterii numarului de absolventi ai cursurilor de auditori.

sursa: www.agenda.ro "Incercam sa implementam niste programe care sa calculeze eficienta energetica a cladirilor intr-un timp foarte scurt, chiar pe loc. Speram ca intr-un termen scurt, o luna, sa putem introduce certificatele", a declarat, vineri, Udrea, dupa conferinta "Romania dupa 20 de ani: schimbari si probleme sociale. Calitatea vietii incotro?".

Ea a adaugat ca se lucreaza la lista de auditori, aratand ca exista multi tineri absolventi care vor termina in curand cursurile de certificare.

Surse oficiale au declarat saptamana trecuta agentiei MEDIAFAX ca Guvernul a amanat discutia legata de reintroducerea certificatului energetic la vanzarea sau achizitia de locuinte, considerand ca procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare, iar numarul de auditori energetici este inca insuficient.


 

Sursa

12 February 2010