Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca isi propune sa reabiliteze in acest an 500 de km de drumuri judetene din bani de la bugetul de stat, ce fac parte din proiectul anuntat la inceputul acestui an de reabilitare a 10.000 km de drumuri judetene, transmite NewsIn.

"Stabilirea bugetului pentru acest proiect depinde de Ministerul Finantelor Publice. Sa directionam banii pentru bugetul pentru reabilitarea de drumuri.

Nu se poate realiza tot cu banii pe care ii avem acum, dar o parte din alocari pot fi redirectionate, astfel incat sa se realizeze proiectul", a declarat marti Elena Udrea, la prima conferinta transmisa de minister in direct pe Internet.

De asemenea, potrivit ministrului, au mai fost contractati alti 2.063 km de drumuri in vederea reabilitarii si modernizarii, insa prin Programul Operational Regional, care este finantat din fonduri europene.

Altfel, ministrul Elena Udrea spunea in luna februarie ca investitia privind proiectul pentru reabilitarea a 10.000 km de drumuri judetene, declarate eligibile, dar nefinantate, s-ar putea ridica la un miliard de euro.

Sursa

2 June 2010