Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, da vina pe primariile locale pentru faptul ca s-au vandut foarte putine apartamente ANL pana in prezent, deoarece primariile prefera sa incaseze chirie decat sa le vanda, caz in care banii ar fi mers direct in bugetul ANL, potrivit Newsin.

18707-1281608980.jpg"Din pacate, primarii sunt cei care le vand, nu noi. Noi, dupa ce construim locuintele ANL pe terenuri ale primariilor, noi le dam primariilor sa le administreze. Tot primariile sunt cele care le vand.

De un an de zile facem presiuni asupra primariilor sa vanda aceste locuinte, pentru ca avem aproximativ 5.000 de cereri la nivel national", a declarat duminica Elena Udrea, intr-o emisiune la Pro TV.

Potrivit acesteia, primarii, "ca-s ai PDL, ca-s de la alte partide", prefera sa incaseze chiriile de pe aceste locuinte, care sunt bani ce vin direct la bugetul primariei respective, decat sa le vanda, sumele incasate urmand sa vina la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) pentru a construi alte locuinte care, "desigur, nu mai sunt neaparat la ei in localitate".

Directorul general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), Romeo Dragan, spunea recent ca de la inceputul anului si pana in prezent au fost receptionate 482 de locuinte, dintr-un total de 4.820 de unitati locative aflate in diferite stadii de executie.

"La ora actuala, pretul pe metru patrat este de 448 de euro, cu TVA. In prezent sunt vandute 57 de locuinte, din cele aproximativ 27.500 puse la dispozitie", a mentionat Dragan.

Locuintele pot fi achizitionate dupa un an de inchiriere.


Sursa

30 May 2011