Mai puţin de 100 de locuinţe ANL pentru tineri au fost vândute, la nivel naţional, dintr-un total de 22.000. Ca urmare ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a solicitat primarilor să se grăbească să le vândă.

sursa foto: sfin.roMinistrul Elena Udrea a declarat că modul în care s-a desfăşurat, până în prezent, vânzarea de locuinţe ANL este nesatisfăcător.

„Au început să se vândă. Suntem încă la un stadiu nesatisfăcător, adică avem până în o sută de locuinţe vândute, până în acest moment, dintr-un total de 22.000, însă noi sperăm ca lucrurile să se accelereze şi primarii să înţeleagă că dacă nu vând locuinţe, nici nu pot primi bani să construiască altele", a precizat Elena Udrea, citată de NewsIn.

Oficialul guvernamental susţine că primarii nu s-au grăbit să vândă apartamentele chiriaşilor pentru că încasau chiriile. „Încasau chiriile şi nu au dorit să le vândă pe principiul că aveau ceva de luat. Acum, văzând că e foarte greu să le mai construim alte locuinţe pe bugetul Agenţiei Naţionale de Locuinţe pentru că nu avem de unde, văd că sunt cooperanţi şi au început să vândă locuinţele pe care le au şi noi, desigur, ne întoarcem şi le facem altele", a mai spus Udrea.
Elena Udrea a adăugat că este necesar să fie vândute aceste locuinţe pentru că altfel lipsesc fondurile pentru a putea satisface solicitările a peste 100.000 de tineri.

 


9 September 2010