Cum afli cu ce probleme se confruntă fiecare bucureştean? Simplu, cu "Bucureştiometrul", un instrument online prin care încearcă să afle "în cel mai interactiv şi transparent mod posibil" care sunt principalele probleme ale Capitalei. Ideea îi aparţine Elenei Udrea şi a fost anunţată pe blogul acesteia.

Sursa: http://www.ziaremondene.ro/31-07-2009/Elena-Udrea-facea-plaja-goala-in-tinerete.htmlŞefa PDL Bucureşti spune că acesta nu este un anunţ că va candida la Capitală.

"Acesta nu este un anunţ că aş candida pentru Primăria Generală, după cum sigur se vor grăbi mulți să interpreteze, ci un lucru absolut normal pentru preşedintele organizaţiei Bucureşti a PD-L", scrie Udrea.

Totuşi, adaugă ea, problemele semnalate o vor ajuta ca președinte PDL Bucureşti, să contribuie "la realizarea unui proiect electoral coerent pentru PD-L şi pentru candidatul partidului pentru Bucureşti, oricare va fi acesta" notează NewsIn.

Potrivit ministrului, proiectul are o finalitate clară si practică şi anume problemele semnalate vor avea soluţii ce vor fi cuprinse în proiectul de lege privind Capitala.

"Îmi doresc ca Bucureştiometrul să fie oglinda în care se vor răsfrânge problemele bucureştenilor şi unul dintre mijloacele prin care, în timp, aceste nemulţumiri se vor putea rezolva. Cred că bucureştenii s-au săturat de cai verzi tropăind pe autostrăzi suspendate, de ‘investiții' de zeci de milioane de euro în floricele şi de alte promisiuni aiuritoare, care nu au nimic în comun cu nevoile lor de zi cu zi", mai notează Elena Udrea.

În viziunea Elenei Udrea o capitală europeană înseamnă strategii clare privind traficul auto, transportul în comun, problemele de urbanism, corupţia din primăriile de sector, lipsa locurilor de parcare sau câinii comunitari.

Totodată, Udrea explică faptul că "într-un fel" demersul ei este şi "un răspuns la atacurile josnice" la adresa sa la care se coboară "câţiva ‘domni' din alianţa PNL-PC printr-o campanie care nu îi onorează".

"Decizia lor, alegerea lor. Alegerea mea e să comunic deschis, civilizat și constructiv. Dumneavoastră? Ce alegeți?", conchide Elena Udrea.


4 April 2011