Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a explicat că din cauza numărului insuficient de evaluatori, s-a amânat punerea în practică a prevederii prin care locuinţele care urmează să fie vândute trebuie să aibă certificate energetice.

Udrea a fost întrebată de ziarişti de ce s-a amânat aplicarea prevederii, prevăzută iniţial să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2010, privind obligativitatea certificatelor energetice la vânzarea locuinţelor.

 "Analizăm această problemă, pentru că au fost solicitări din partea notarilor, din partea agenţiilor imobiliare. Înţeleg că există o imposibilitate obiectivă, tehnică de a se face aceste evaluări a locuinţelor, care urmează a fi vândute la acest moment, pentru că nu sunt suficienţi evaluatori la nivel naţional şi vânzarea de locuinţe ar urma să fie blocată", a explicat Ministrul Dezvoltării regionale şi Turismului.

Mai multe despre motivele care fac neviabilă momentan introducerea certificatului energetic pentru locuinţe pe www.mediafax.ro

Sursa

6 January 2010