Elena Udrea spune că a reuşit să vândă terenul pentru care a luat un credit de 3 milioane euro în perioada de plin boom imobiliar. Este vorba exact despre bucata de pământ pe care a construit un bloc şi despre care la începutul crizei spunea că nu o mai lasă să doarmă noaptea.

18837-udrea.jpgMinistrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat că a vândut terenul unde construise un imobil cu apartamente cu tot cu creditul de 3 milioane euro, datorie din cauza căreia spunea mai demult că nu poate dormi noaptea. Udrea a fost întrebată cât a achitat din datoria de trei milioane de euro pe care o avea la BRD.

"Criza m-a prins cu un imobil de 12 apartamente, pe care speram să le vând cu un preţ bun şi mai cumpărasem un teren în nordul Capitalei, tot pentru a construi locuinţe. Criza m-a prins cu banii investiţi şi fără clienţi. Am vândut între timp cinci apartamente, iar terenul am reuşit să-l vând cu tot cu credit şi să scap de povară", a explicat ea. Întrebată cui l-a vândut, ea a răspuns că "primului client care s-a arătat interesat după ce presa a făcut tam-tam de creditul meu". Udrea a adăugat că nu îl cunoştea pe cumpărător până la momentul tranzacţiei. "Nu. Dar acum nu mai am nici terenul, nici creditul", a afirmat şefa PDL Bucureşti, pentru "România Liberă".

Creditul ar fi trebuit să se încheie anul trecut, dar Elena Udrea a negociat cu BRD pentru o prelungire a perioadei de creditare. În ultima declaraţie de avere a Elenei Udrea, datată 07. 01. 2010, este scris că aceasta are în continuare un credit în valoare de 3.297.000 de euro contractat în 2007 şi scadent în 2010. De asemenea, la capitolul bunuri înstrăinate este menţionat un apartament vândut în 2009 cu 170.000 de euro pe Str. Chopin. După cum a scris presa, pe această stradă ar fi construit blocul pentru care Udrea a luat respectivul credit.

"Nu mai dorm din cauza ratei la bancă. Şi vă spun de ce nu dorm: pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an", declara Elena Udrea pe 31 mai 2010.


1 June 2011