Ministrul Elena Udrea îşi pune speranţele în fondurile companiilor private şi mai puţin pe banii care vor fi alocaţi anul viitor ministerului pe care îl conduce.

15002-udrea_22061400.jpgÎn acest sens, "Programul Naţional de Dezvoltare"care presupune alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor judeţene, a canalizării, aducţiuni de apă şi infrastrucură locală a fost conceput să fie funcţionabil şi cu bani de la companiile private.

"Avem în plan 4 miliarde de euro pentru următorii cinci ani, iar ce este nou la acest program este că am reuşit să găsim surse de finanţare în privat. Avem nevoie de bani în infrastructură iar eu ca minister nu mă pot împrumuta pentru că asta ar însemna o creştere a deficitului. Doarpentru lucrările de apă şi canal costul este de 200 de milioane de euro, din care Ministerul a avut în acest an doar 16 milioane de euro", a mai declarat Elena Udrea.

Parteneriatul public-privat în acest program presupune ca din 2011, constructorii interesaţi să lucreze cu Ministerul vor trebui să suporte din bani proprii timp ce doi ani lucrările de construcţie, după care, din 2013, aceştia îşi vor recupera banii, tot de la MDRT.

Sursa

11 November 2010