Ministrul a declarat că în 2012 se va introduce sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară, registrul general de intrare electronic la nivelul fiecărui birou notarial şi schimbul de date pe bază de semnătură electronică.

22264-udrea___mica_91084300.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, sâmbătă, 26 noiembrie, că în 2012 se va introduce sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară şi se va demara procesul de pateneriat public-privat pentru realizarea lucrărilor de cadastru naţional.

"Am decis la nivelul Guvernului ca Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară să fie trecută în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru că acest minister are printre atribuţiile principale dezvoltarea teritorială. Având un proiect important la minister, şi anume realizarea în următoarea perioadă a cadastrului, a registrului informatic integrat de cadastru şi carte funciară, s-a luat decizia ca ANCPI să treacă în subordinea ministerului, iar acum pot să vă dau o veste bună, suntem la studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect şi credem că undeva la sfârşitul lunii februarie vom fi gata să demarăm procesul de pateneriat public-privat pentru realizarea lucrărilor de cadastru naţional", a spus Udrea, la inaugurarea noului Centru de Conferinţe al Notariatului Român 'Auditorium Pallady'.

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat optimist şi a afirmat că anunţul Elenei Udrea legat de cadastru va deveni realitate.

"Nu este suficient doar accesul în baza de date legată de identitatea persoanelor, trebuie automatizate toate celelalte prestaţii pe care dumneavoastră le aveţi în parteneriat cu instituţii ale statului şi vreau să cred că ceea ce a anunţat doamna ministru Udrea, astăzi, va deveni realitate, iar România va avea un cadastru bine făcut şi util în timpul cel mai scurt. Păcat că am întârziat atât de mult, dar eu sper că lucrurile vor merge destul de repede de acum înainte", a fost de părere preşedintele Băsescu.


Sursa

28 November 2011