Inspectorii din cadrul primăriei sectorului 4 au ieşit la vânătoare de ţurţuri. Potrivit unui comunicat de presă, primarul Cristian Popescu - Piedone a dispus efectuarea unor verificări în rândul agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari din sectorul 4. Scopul acestor acţiuni este de a monitoriza dacă persoanele fizice şi juridice s-au conformat legii şi au îndepărtat gheaţa de pe trotuare şi ţurţurii formaţi pe acoperişurile imobilelor.

16293-foto_turturi.jpgPotrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010, „persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului construcţiei în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii".

În prealabil, atât inspectorii primăriei sectorului 4, cât şi consilierii voluntari au înştiinţat agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea în această zonă, precum şi asociaţiile de proprietari, că nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie, persoanele fizice riscând sancţiuni de la 200 lei la 500 lei, iar persoanele juridice, de la 500 lei la 2.000 lei.



2 February 2011