Prețul chiriilor a scăzut, iar interesul este în creștere față de anul trecut. Și închirierea sau vânzarea apartamentelor au început să se dezmorțească. Agențiile imobiliare au din ce în ce mai mulți clienți.

sursa:adevarul.roDacă anul trecut se plângeau de lipsa clienților, anul acesta majoritatea managerilor agențiilor imobiliare din Severin susțin că interesul este într-o creștere evidentă. Chiriile, dar și prețurile de vânzare a apartamentelor au scăzut cu până la 30 de procente față de anul trecut, astfel că interesul cumpărătorilor a început să crească.

„Mă declar mulțumit de tranzacțiile pe care le-am efectuat până acum. Este o creștere vizibilă față de anul trecut, iar lucrurile merg spre mai bine. După părerea mea, în luna martie, piața imobiliară s-a relansat, dar e nevoie ca prețurile să mai scadă puțin, sau măcar să nu crească", ne-a spus Cătălin Golobină, proprietarul agenției „Kat Imobiliare".

Oferta vedetă a agențiilor e reprezentată de spațiile comerciale, foarte căutate în ultima perioadă. „Vreau să închiriez un spațiu în zona centrală, am văzut că prețurile sunt destul de bune. Totuși, mi-aș dori să fie și mai mici, pentru că e o perioadă grea pentru toată lumea. Anul trecut n-aș fi putut să mă gândesc la o asemenea investiție", ne-a spus Mircea Goniciu, un potențial cumpărător.

Pentru că cererea este mare, spațiile comerciale sunt singurele la care prețul s-a păstrat la același nivel cu cel de anul trecut. Proprietarii unor astfel de spații țin cu dinții de preț, încurajați și de interesul în continuă creștere existent pe piață.




Sursa

25 March 2010