0-1390-79d5b38ad7646af53ee558c69430a4f2.jpgDezvoltatorii imobiliari mizează pe sectorul hotelier, integrând unităţi de acest gen în proiectele mixte. Noile construcţii au ca ţintă în principal turismul de afaceri, predominant în industria hotelieră din Capitală. Peste 70% din capacitatea de cazare hotelieră din Bucureşti este reprezentată de hotelurile de 4 şi 5 stele.

Turismul de afaceri este dominant în Capitală, prin prezenţa multor hoteluri de 4 şi 5 stele. Acestea echivalează cu peste 7 mii de camere, circa 73% din capacitatea de cazare hotelieră a oraşului, spun specialiştii de la AtisReal. Potrivit acestora, hotelurile de 3 stele reprezintă doar o mică parte din total, numai 21,7%. Acest tip de hoteluri este slab reprezentat din cauza lipsei de infrastructură şi a inexistenţei turismului de tranzit. Conform Institutului Naţional de Statistică, în Bucureşti numărul de înnoptări a scăzut cu 1,3% pentru români şi s-a majorat cu 18,2% pentru cetăţenii străini în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007.

Creşterea se explică prin faptul că în Capitală predomină turismul de afaceri, în acest caz fiind caracteristice solicitarile pentru hoteluri de calitate, mai spun experţii de la AtisReal. Prin urmare, dezvoltatorii imobiliari au început să valorifice potenţialul structurilor hoteliere integrându-le în proiectele lor mixte.

Sursa

30 June 2008