Dacă nu ai fost niciodată în Tunisia, cu siguranţă vei rămâne impresionat de tot ceea ce oferă micuţa ţară africană. Iar dacă ai mai călcat pe acolo probabil că vei dori să mai revii. O ţara a culorilor şi a contrastelor, a parfumurilor şi aromelor, Tunisa îţi creează un sentiment de bun venit de cum ai ajuns.

Pe măsură ce începi să cunoşti locurile, vei remarca cu siguranţă tonurile vii în îmbrăcăminte, urmele civilizaţiilor antice, staţiunile luxoase ascunse de livezi de portocali, plajele cu nisipuri fine, apele cristaline ale marii. Sahara care tentează cu Safari sau cămile. Iar ca un bonus, îţi este dat să admiri o pădure în deşert la Ramada, lacul sărat pe jumatate secat sau fabulosul răsărit de soare de la Chott El Jerid.

Despre tunisieni se spune că sunt extrem de prietenoşi şi vor face tot ce le stă în putinţă să te simţi bine la ei acasă, nu de alta dar trebuie să revii acolo. În ultimii 10 ani, autorităţile tunisiene au făcut din turism una dintre priorităţile naţionale. Astfel, turismul reprezintă resursa numărul unu a economiei tunisiene.

Tunisia este o ţară a experienţelor de tot soiul de la mâncare până la plimbarea cu jeepurile, cămila şi explorarea unor locuri pe care le-ai văzut deja la TV în două filme celebre. În bazar, dacă arăţi că eşti interesat de un obiect, vânzătorul nu te lasă în pace până nu îţi propune un preţ care să-ţi convină. Cele mai distractive momente ale vacanţei sunt plimbarea cu cămila, tunisienii, de regulă, aleg pentru fiecare turist o cămilă în funcţie de greutatea şi înălţimea acestuia, dar mai sunt şi surprize când o persoană mică de înălţime primeşte o cămilă înaltă, care mai trage după ea alte două cămile şi are pretenţie de şefă. Călătoria cu jeepul este plină de senzaţii tari exact ca în montagne-russe, dacă şoferul vede că turiştii se bucură de fiecare moment face manevre îndrăzneţe. Urmează fotografiile la volanul jeep-ului şi apoi incursiunea pe platourile de filmare de la Războiul Stelelor!" ne-a declarat Annamaria Laszlo, director de marketing Kartago Tours.

Mirodeniile, oraşele cu iz străvechi, festivalurile animate, litoralul superb şi clima plăcută sunt elementele ce fac din Tunisia o destinaţie turistică foarte populară.
"Excursiile organizate şi coordonate de către turoperatorii români sunt foarte reuşite, mai ales că locuri precum oazele din deşert, lacuri sărate în curs de secare, tabere de trei şi patru stele în plin deşert, nu le vei avea în Europa. Hotelurile de 4 şi 5 stele sunt la nivelul de lux european, iar dacă vrei să ai siguranţa unei camere mai bine plasate, poţi pune în voucher aproximativ 10 dinari (circa 6 dolari). Recomand turiştilor care aleg această ţară pentru vacanţă să pună în bagaj îmbrăcăminte uşoară, din bumbac sau in, iar pentru serile răcoroase, îmbrăcaminte călduroasă. La vizitarea moscheelor, conform obiceiurilor islamice, este interzisă purtarea de şorturi, fuste scurte sau rochii decoltate. Bacşişul este parte a vieţii de zi cu zi şi este aşteptat de chelneri. La planificarea financiară a excursiei să nu uitati acest aspect!" spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Ofertă specială, Sousse
Hotel Kaiser 2* (www.kartagotours.ro)
de la 189 Euro/pers.,
transport cu avionul, transferuri,
7 nopţi cazare cu mic dejun
asistenţă turistică.

Tunisia, Sousse
Hotel El Faracha 2* (www.ghidhoteluri.ro)
de la 161 Euro/pers.,
7 nopţi cazare
preţ bilet de avion - 447 Euro/pers. cu taxele de aeroport incluse.

Tunisia, Hammamet,
Hotel Le Lilas 3* (www.besttourism.ro)
de la 315 Euro/pers.,
transport cu avionul, catering pe durata zborului, transferuri,
7 nopţi cazare cu demipensiune,
asistenţă turistică.



28 May 2010