Dezvolatorul marelui proiect Esplanada, aflat în stand-by, şi-a suspendat activitatea pentru trei ani de zile. Principalul motiv al suspendării activităţii este chiar amânarea la nesfârşit a mega-proiectului din centrul Capitalei, susţin reprezentanţi ai TriGranit.

17536-esplanada.jpg„Societatea a fost creată în anul 2006 în special pentru acest proiect şi s-a decis suspendarea, urmând a fi reluată activitatea, probabil peste trei ani", a declarat Vlad Vâlcea, director de dezvoltare al Trigranit.

De numele TriGranit se leagă mai multe mall-uri din România, unele dezvoltate în anii trecuţi iar altele amânate sau în curs de dezvoltare. Astfel, Trigranit a dezvoltat mall-ul Polus Center din Cluj, finalizat încă din anul 2007 şi preluat apoi de fondul austriac Immoeast AG. Acest mall a fost ridicat de Arcadom, parte a marelui grup de construcţii din Ungaria. Arcadom a construit şi mall-ul Atrium Center din Arad, la care apoi a devenit acţionar cu o participaţie de 50%.

Tot de Trigranit s-a legat şi mall-ul Polus Center din Constanţa, actualmente Maritimo Shopping, aflat în construcţie. Acesta a fost preluat anul trecut de Immofinanz. În planurile Trigranit se mai află şi un mall în Braşov. „Polus Braşov va începe probabil anul viitor construcţia, care a fost amânată, asemeni altor mari dezvoltări, din cauza crizei", a declarat Vâlcea.

Printre administratorii TriGranit Development Romania s-au numărat şi Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, funcţie din care a fost schimbat în martie 2007. Firma a mai avut activitatea suspăndată, dar s-a decis reluarea la începutul anului 2009. Cea din urmă suspendare a început de la 1 aprilie 2011. Asociatul unic al societăţii este Trigranit Holding Limited, societate funcţionând în conformitate cu legile din Cipru.


Sursa

14 April 2011