TriGranit a pus ochii pe Romania
Ziua - 29.09.2006
 

Compania imobiliara afima ca tara noastra este prioritatea numarul unu in Europa Centrala si de Est * Investitia in proiectul Esplanada Center va fi de un miliard de euro

Proiectul Esplanada City Center a fost prezentat premierului canadian Stephen Harper si ministrului delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, se arata intr-un comunicat de presa.

"Romania este prioritatea noastra numarul unu in Europa Centrala si de Est si ne dorim sa oferim Bucurestiului un nou simbol, capabil sa exprime si sa alimenteze aspiratiile de dezvoltare continua a orasului", a declarat Todd Cowan, CEO TriGranit Development Corporation, dezvoltatorul proiectuluI Esplanada. Esplanada City Center, o investitie de aproximativ un miliard de euro, va transforma functional zona marginita din b-dul Unirii, str. Nerva Traian, b-dul Octavian Goga si b-dul Mircea Voda, pe o suprafata de 10,7 hectare. Esplanada va cuprinde spatii comerciale, locuinte, birouri si spatii de relaxare.

De asemenea, proiectul ar putea include un centru cultural unic in Romania, cu o sala de concerte si un muzeu de arta contemporana. Potrivit comunicatului citat, Trigranit, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est, a finalizat proiecte in valoare totala de 1,5 miliarde de euro. In acest moment, compania lucreaza la 30 de proiecte in 12 tari, valoarea cumulata a investitiilor fiind de 5 miliarde de euro.

Actionariatul TriGranit il include pe omul de afaceri canadian Peter Munk, fondator si presedinte al celei mai mari companii miniere aurifere din lume, Barrick Gold, pe Nathaniel Rothschild, copresedinte al Atticus Capital, compania austriaca Immoeast si pe Sandor Csanyi, director executiv si presedinte al OTP Bank si pe Sandor Demjan, care a fondat TriGranit in 1996.


A.G.C.
Ziua
 

29 septembrie 2006