Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea de deschidere a insolvenţei Impact Developer & Contractor, solicitată în luna ianuarie de firma Romconstruct Ploieşti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei, însă dezvoltatorul imobiliar va face recurs la decizia instanţei.

„Decizia primei instanţe de admitere a acţiunii Romconstruct Ploieşti nu este definitivă. Impact îşi va continua activitatea în mod normal, cu respectarea tuturor obligaţiilor asumate în relaţiile cu clienţii, băncile, angajaţii şi acţionarii, precum şi a obligaţiilor acestora faţă de companie. Simpla decizie judecătorească a admiterii cererii unui creditor nu înseamnă faliment", se precizează într-un comunicat al Impact.

Compania susţine că disponibilităţile în conturile de numerar şi asimilate ale Impact sunt de peste 10 mil. lei, peste nivelul de 1.363.142 lei solicitate de Romconstruct, iar intrările lunare sunt de circa 4 mil. lei.

Conducerea companiei a anunţat că va depune, marţi, o cerere de recurs la decizia instanţei de judecată.

Romconstruct a fost subcontractant al dezvoltatorului în perioada 2006-2008. Contractul dintre cele două companii a fost reziliat, din cauza nerespectării clauzelor contractuale. În acest condiţii, Impact susţine că firma de construcţii are de achitat o datorie de 16 mil. lei.

Acţiunile Impact au fost suspendate de la tranzacţionare înainte de deschiderea şedinţei bursiere de luni pentru informarea investitorilor cu privire la decizia Tribunalului Bucureşti.

Titlurile Impact au încheiat şedinţa de vineri în creştere cu 0,92%, la preţul de 0,437 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 87,4 milioane de lei.

 



Sursa

13 July 2010