Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea în insolvenţă a companiei Green City Construct, care dezvoltă proiectul rezidenţial de 100 de milioane de euro al lui Dumitru Bucşaru.

16004-green_city_71791400.jpgCompania are 60 de zile la dispoziţie pentru a depune planul de reorganizare. La o zi după decizia Tribunalului şi CEC Bank a depus o cerere de insolvenţă a Green City Construct.

"Saptămâna aceasta, instanţa a aprobat cererea de reorganizare judiciară depusă de dezvoltator, următorul pas important al procesului fiind aprobarea planului de reorganizare", au anunţat reprezentanţii companiei.

De asemenea, reprezentanţii companiei speră ca prin această măsură să ţină preţurile celor 356 de case construite în prima fază a proiectului Green City la o valoare ce poate fi accesată printr-un credit bancar, în actuala conjunctură economico-financiară.

Complexul de vile Green City este realizat în trei etape, din care doar prima etapă a investiţiei, complexul Neva 1, a fost realizată prin accesarea unui credit bancar. Atât etapa a doua, care însumează 170 de case Neva cât şi etapa a treia, complexul de case Tamisa, sunt realizate din fonduri proprii. Complexul de 180 de case Tamisa, la care lucrările au demarat în toamna anului 2010 va fi finalizat în ultimul trimestru al acestui an.


Sursa

14 January 2011