Mai multe clădiri, dintre care trei cu 20 de etaje şi 70 de metri înălţime, ar putea fi construite pe circa 9.000 de metri pătraţi în Şoseaua Fabrica de Glucoză din sectorul 2 al Capitalei, dacă va fi probat un plan urbanistic zonal (PUZ) aflat deocamdată în dezbatere publică.

17423-investitii_imobiliare_91524500.jpgConstrucţiile ar urma să fie clădiri de birouri, comerţ şi locuinţe. Acelaşi PUZ prevede şi construirea unei biserici şi a unui club de distracţii.

Beneficiarul acestui PUZ este Tanţi Veronica Dumitrescu, despre care presa a relatat că ar fi cumpărat mai multe drepturi asupra unor terenuri din Bucureşti aflate în litigiu. Ulterior, Dumitrescu a devenit proprietara terenurilor şi i-au fost aprobate planuri urbanistice pentru diferite construcţii. De altfel, terenul de 9.000 de metri pătraţi din Şoseaua Fabrica de Glucoză face parte dintr-o suprafaţă mai mare de 23,4 hectare, pe care Dumitrescu a primit-o în 2005 de la Primăria Capitalei în schimbul a 9,3 hectare din Parcul Plumbuita, pentru care se afla în litigiu cu municipalitatea.


Sursa

7 April 2011