Primarii a trei staţiuni din Suceava fac eforturi pentru a obţine finanţări europene. Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor forma o zonă de dezvoltare turistică, ce va fi inclusă în Strategia Naţională pentru Dezvoltare, în speranţa că va primi fonduri din exerciţiul bugetar 2014-2020.  

31705-manastire.jpgPrimăriile din  Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor forma o asociaţie, iar autorităţile locale vor solicita Ministerului Dezvoltării să declare această zonă de munte „pol de dezvoltare turistică”, în documentaţia pe care Guvernul o va depune la Comisia Europeană, în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020.

Primarii celor trei staţiuni turistice au stabilit o strategie comună de dezvoltare, bazată pe creştere economică prin „valorificarea resurselor naturale ale zonei” şi vor să se asocieze şi cu Consiliul Judeţean Suceava. De asemenea, la acest proiect vor participa şi comunele limitrofe, precum şi ONG-uri locale. Autorităţile locale subliniază că „există argumente puternice” pentru ca zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei să fie declarată pol de dezvoltare turistică.

„Situat în centrul geografic al judeţului Suceava, Gura Humorului deţine o poziţie strategică pentru accesarea tuturor traseelor turistice ce au ca scop vizitarea mănăstirilor cu frescă exterioară şi a celorlalte obiective din această parte de ţară. În acest teritoriu se află cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală: Voroneţ, Humor, Arbore, Moldoviţa, Suceviţa, care prin valoarea incontestabilă a picturilor exterioare fac parte din patrimoniul culturii universale, incluse în evidenţa UNESCO”, punctează reprezentanţii Primăriei din Gura Humorului. 

CITEȘTE ȘI: Cooperativele, soluţia relansării agriculturii româneşti. Conceptul nu este apreciat de cultivatorul român, deşi este susţinut de UE

 

 

18 September 2013