Volumul tranzactiilor imobiliare finalizate anul trecut in Romania s-a apropiat de 100 milioane de euro, in scadere cu aproximativ 90% fata de 2008. Jucatorii din piata isi pastreaza insa optimismul pentru 2010 si mizeaza pe proiecte finalizate, cu contracte puternice de inchiriere.

sursa:wall-street.roTranzactiile imobiliare, doar 10% din volumul anului 2008 

Daca in anul 2007, volumul tranzactiilor imobiliare din piata locala a fost de circa doua miliarde, iar in 2008 a scazut la putin peste un miliard de euro, anul trecut tranzactiile imobiliare s-au prabusit pana la circa 100 milioane de euro, reprezentand 5% din volumul atins in anul de varf al pietei imobiliare.

„A fost mult mai dificil decat ne asteptam” afirma Cristian Ustinescu (foto), directorul departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox. „La finalulul anului 2008, estimam un volum de investitii de circa 500 milioane de euro, ce ar fi insemnat jumatate din volumul atins in 2007, si nu mai putin de 10% cum s-a dovedit in cele din urma”, completeaza el.

DTZ Echinox a intermediat cea mai mare tranzactie imobiliara a anului trecut, preluarea parcului European Park Braila de catre fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI), in schimbul sumei de 63 milioane de euro, la un yield (n.r: randament anual al investitiei) de 9,3%.

Sursa

8 January 2010