Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Cluj a anuntat ca in primele zece luni ale anului au fost inregistrate cu 27% mai putine tranzactii imobiliare fata de aceeasi perioada a anului trecut, transmite NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa al institutiei in 2009 au scazut si numarul ipotecilor si a terenurilor scoase din circuitul agricol in vederea construirii.

foto:http://www.freewebs.com"In perioada ianuarie-octombrie 2009 se constata o scadere cu 27% a numarului de tranzactii imobiliare in evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, se observa o reducere cu 64 de procente pentru intervalul ianuarie-octombrie 2009 in comparatie cu aceeasi perioada de timp din 2008. De asemenea, numarul avizelor pentru scoaterile din circuitul agricol a scazut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut", se arata in comunicatul de presa, care mentioneaza si o scadere cu 12 procente a numarului de lucrarilor de cadastru depuse la OCPI Cluj, pentru perioada amintita.

O crestere s-a inregistrat la capitolul eliberarii titlurilor de proprietate - 6 procente - dar si a exproprierii pentru utilitate publica - 220%.

Sursa

23 November 2009