Având o clădire elegantă ce cuprinde 77 aparta­mente de lux şi spaţii ­comerciale la parter şi ­primul etaj, proiectul ­reprezintă un exemplu al modului în care ar trebui să se construiască în ­centrul Bucureştiului, ­combinând istoria ­arhitecturală a vechiului oraş cu noile tendinţe.

13709-144140-traieste1.jpgEvocasa Selecta este al şaselea proiect în Bucureşti al dezvoltatorului Adama, fiind clădirea port-drapel a companiei. Designul întregului proiect presupune un concept atractiv şi unic ce utilizează o combinaţie de elemente din arhitectura clădirilor istorice înconjurătoare pentru nivelele inferioare şi suprafeţele moderne, potrivite etajelor superioare. „În general, strategia noastră este să construim locuinţe bune calitativ şi accesibile pentru oameni cu venituri medii, însă cu Evocasa Selecta am dorit un proiect special, pentru care s-a pus accentul foarte mult pe arhitectura clădirii. Am încercat prin forme şi culori să păstrăm specificul zonei. Începând de la faţadă şi până la formele neregulate ale apartamentelor, cu terase mari, totul recomandă acest proiect ca fiind unul de lux.", declară Alina Necula, Marketing Manager Adama.


77 unităţi de lux cu două, trei şi patru camere

Demarat la sfârşitul anului 2007 şi finalizat în primăvara lui 2010, blocul se află situat pe Bd.-ul Ferdinand, în apropiere de Foişorul de Foc, fiind construit într-o zonă unde proiectele rezidenţiale, în special cele de pe segmentul de lux, sunt inexistente. Acesta este amplasat la câteva minute de importante puncte culturale şi istorice ale Capitalei, cum ar fi Universitatea din Bucureşti, Teatrul Naţional, Opera, Centrul Vechi, Biserica Armenească etc. Totodată, în apropiere se găsesc centre comerciale, restaurante, baruri, magazine şi cluburi de noapte.

Proiectul este alcătuit dintr-o clădire dispusă pe două subsoluri, parter şi 10 etaje retrase în trepte începând de la nivelul cinci şi şapte, care însumează 77 apartamente cu două, trei şi patru camere. Suprafeţele pentru două camere sunt cuprinse între 71,5-137 mp, între 114-230 mp pentru trei camere şi 199,8 mp pentru patru camere. „Ceea ce am vrut să fie cu totul special în cadrul acestui proiect sunt suprafeţele impresionante alocate teraselor. De exemplu, pentru un apartament cu trei camere, o terasă poate ajunge şi până la 129 mp.", completează Alina Necula.

Clădirea este gândită în aşa fel încât să ofere o rezistenţă spo­rită, fiind construită pe cadre be­ton armat tip radier şi cără­midă eficientă. Compartimentările interioare au fost făcute din cără­midă şi rigips. Un plus îl repre­zintă izolaţia termică realizată din polistiren expandat şi faţada blocului tip cortină de sticlă, un bun izolator termic şi fonic, care oferă un aspect deo­sebit. Printre facilităţile oferite de dezvoltator se numără 90 de locuri de parcare subterane şi supraterane şi spaţii de depozitare aflate la subsolul imobilului, care pot ajunge până la 6 mp. În plus, la parter şi la primul etaj al clădirii se află spaţii de birouri şi comerciale care au fost ocupate în proporţie de 50%.

Finisaje de lux la preţuri accesibile

Având în vedere că în cadrul proiectului sunt 27 tipuri de apartamente, fiecare unitate poate fi personalizată atât prin finisaje, cât şi prin compartimentare. Apartamentele se vând complet finisate cu gresie, faianţă şi parchet de foarte bună calitate, uşi elegante la interior, obiecte sanitare Phillippe Starck, tâmplărie din aluminiu cu geam termopan, instalaţii pentru aer condiţionat, calorifere verticale şi contorizare individuală. Blocul beneficiază de lifturi ultramoderne care pornesc din subsol, de la locurile de parcare şi boxe.

Până în prezent, din totalul apartamentelor au fost vândute 60%, printre cele mai căutate fiind două camere cu suprafeţe medii. „Cei care sunt interesaţi să locuiască aici sunt persoane active cu vârsta cuprinsă între 30-55 ani, cărora le place agitaţia oraşului, care deţin diferite funcţii de conducere în companii multinaţionale sau au diverse profesii liberale şi care au venituri de peste 2.000 euro/lună.", afirmă Alina Necula. Preţurile apartamentelor pornesc de la 146.700 euro (TVA inclus) pentru două camere, în care este inclus un loc de parcare şi boxă şi pot ajunge până la 346.8280 euro (TVA inclus) pentru unul cu patru camere.

Sursa

24 September 2010