Ce solutii au gasit proprietarii mall-urilor

Criza a redus planurile de vacanta ale romanilor, astfel ca multi au renuntat sau si-au scurtat concediile planificate pentru aceasta vara. Un dezavantaj pentru operatorii de turism, insa o oportunitate pentru proprietarii centrelor comerciale, care au marit mizele pentru a atrage tot mai multi vizitatori si a-i convinge sa petreaca o perioada cat mai lunga in mall.

Un studiu recent al companiei de consultanta GfK indica faptul ca romanii sunt printre europenii care obisnuiesc sa calatoreasca cel mai putin in timpul liber, circa 70% dintre cetatenii chestionati declarand ca nu vor pleca in vacanta anul acesta.

Atunci cand nu poti parasi orasul, terasele sunt destinatiile favorite pentru etrecerea timpului liber iar Centrul istoric al Bucurestiului este cea mai buna dovada in acest sens. Nici proprietarii centrelor comerciale nu putea ignora aceasta realitate, asa ca AFI Europe, dezvoltatorul mall-ului AFI Palace Cotroceni (foto) din vestul Capitalei, a decis sa amenajeze un spatiu pentru terase in aer liber.

"Transformandu-ne in atenti observatori ai comportamentului locuitorilor Capitalei, s-a nascut ideea de a dedica teraselor in aer liber o zona aflata la intrarea FAR. In prezent, un numar de cinci terase si-au deschis portile pentru a-i primi pe bucuresteni", spune Israel Visel, managerul mall-ului AFI Palace Cotroceni.

In sudul Bucurestiului, un alt mall lupta pentru a atrage clientii, mai ales ca recenta deschidere a cinematografului i-a sporit sansele de castig, in contextul in care majoritatea jucatorilor din piata de retail sunt de acord cu faptul ca un mall fara cinema nu are sanse de supravietuire mult timp.

"Sun Plaza a inaugurat in ultima perioada Cinema City, un multiplex cu 15 sali, inclusiv 3D, si 3.000 de locuri, Oxygen - centru pentru jocuri, biliard, bowling, club si terasa exterioara. Recent, am sustinut un meci de fusbal intre Adrian Morosanu si Ionut Iftimoaie, aceasta fiind prima confruntare sportiva intre cei doi luptatori de K1. In saptamanile urmatoare vom mai organiza un meci, unul «conjugal» in cadrul caruia un celebru cuplu monden se va confrunta la masa de fusbal", afirma Michael Richard, director general al EMCT, dezvoltatorul Sun Plaza.

 




Sursa

2 July 2010