Raspunsul sta in cel mai recent studiu de piata realizat de analistii Regatta Real Estate, care au incercat sa evalueze tendintele pietei cu privire la inchirierile effectuate in sectorul rezidential . Din acest punct de vedere, portretul-robot al zonelor rezidentiale bucurestene arata ca situatia pe acest segment ramane similara cu cea din anii trecuti, semn ca sectorul rezidential ramane unul dintre cele mai puternice pe piata. Avem insa parte si de cateva new-entry-uri, care isi propun sa impinga piata catre noi limite.  
 
17683-mai_multe_blocuri_ar_putea_fi_debransate_de_la_.jpgAstfel, primele pozitii ale topului sunt ocupate in continuare de zonele “centrale”: Primaverii, Kiseleff-Aviatorilor si Dorobanti-Capitale. Acestea sunt urmate indeaproape in clasament de zonele Dacia-Gradina Icoanei, Soseaua Nordului-Herestrau, Floreasca-Dorobanti, Domenii-Casin si Cotroceni. In aceste zone, tarifele praticate pentru inchirieri variaza intre 9-15 euro/mp, in functie de locatie, finisaje, suprafata, compartimentare, vedere si vecinatati. In timp ce criteriile de cautare si selectiile raman aceleasi, este posibil ca tarifele sa inregistreze o usoara crestere, cu valori intre 2 si 5%, preconizeaza analistii Regatta.

In ceea ce priveste zonele rezidentiale situate in imprejurimile Capitalei, acestea raman, in continuare, cautate in principal pentru vile. Lidera in top ramane zona Pipera-Iancu Nicolae, datorita infrastructurii bune care ofera acces rapid catre oras, dar si a pozitionarii avantajoase din punctul de vedere al facilitatilor oferite: scolile si gradinitele internationale, business centers, precum si alte puncte de interes. Aceasta zona variaza intre 1500 si 500 euro/ luna. Locurile imediat urmatoare in clasamentul zonelor sunt ocupate de Corbeasca-Paradisul Verde, Sisesti-Jandarmeriei si Otopeni. Valorile la care se inchiriaza majoritatea vilelor din aceste zone variaza intre 1000 si 2500 de euro/ luna.
 
Un new entry de top la capitolul rezidentiale il reprezinta nordul Capitalei, prin ansamblul Oxford Gardens, devoltat de compania britanica Willbrook International. Definit ca un „diplomatic village”, acest proiect, care se intinde o o suprafata de 17 hectare, este dedicat pietei de închirieri corporatiste si diplomatice, oferind, pe langa facilitatile obisnuite ale pietei, si o serie de avantaje prin parteneriate strategice. Dintre acestea, se remarca parteneriatul Regatta cu British School of Bucharest, prin care copiii clientilor beneficiaza de locuri asigurate la aceasta prestigiosa institutie de invatamant, in cazul in care indeplinesc conditiile de inscriere.

“Zonele rezidentiale vor avea intotdeauna targetul lor. Chiar daca acesta ramane constant, nevoile si asteptarile clientilor se schimba insa in functie de schimbarile care intervin si in activitatea lor de zi cu zi. De aceea, daca zonele preferate de clineti raman preponderent aceleasi, standardele impuse vor fi din ce in ce mai inalte, intrucat cerintele clientilor impun noi reguli si stimuleaza principalii jucatori de pe piata de real-estate sa vina cu solutii creative pentru intampinarea nevoilor solicitantilor”, a declarat Eduard Uzunov, Presedintele Regatta Real Estate.

Infiintata in 1993, Regatta si-a castigat de-a lungul celor 17 ani de activitate reputatia de a fi cea mai specializata companie in domeniul serviciilor imobiliare. Prin serviciile variate si preformante Regatta a devenit leader de piata, fiind apreciata drept cel mai important brand romanesc din industria de real estate. Pe langa supraspecializarea in serviciile de intermediere si consultanta imobiliara rezidentiala, de birouri, spatii comerciale, Compania Regatta a castigat in ultimii ani o importanta cota de piata pe segmentul evaluarilor imobiliare.

19 April 2011