Imobilele de lux vor avea intotdeauna clienti, indiferent de situatia economica a statului. Cea mai scumpa casa care a fost scoasa la vanzare in Bucuresti costa 8,5 milioane de euro si se afla intr-o zona ultracentrala.

26177-s1.jpgIn ciuda faptului ca acestea sunt, de cele mai multe ori, scoase spre inchiriere pentru sume ce ating chiar si 25.000 de euro pe luna, numeroase astfel de cladiri se regasesc si pe lista imobilelor scoase la vanzare.

Printre persoanele care au locuit in aceste case se numara ambasadori, inalti diplomati si presedinti de corporatii internationale din toate domeniile.

In centrul bucurestiului, la doi pasi de Piata Romana, pe o straduta linistita, se afla o casa mare, monument istoric, care este in curs de restaurare si renovare. Imobilul este scos la vanzare pentru 7,5 milioane de euro, in stadiul actual, sau 8,5 milioane de euro atunci cand toate lucrarile vor fi finalizate.

Casa este formata din patru corpuri. Primul dintre acestea are demisol, parter si doua etaje, al doilea demisol, parter si mansarda, iar ultimele doua doar parter si mansarda. Locuinta, construita in 1935, are 25 de locuri de parcare si 18 camere, 10 bai si o bucatarie.

Suprafata utila a imobilului este de 1.979 metri patrati, iar cea a terenului este de 2.566 mp.

O alta locuinta, de data aceasta in zona Dorobanti, in apropiere de sediul Televiziunii Romane, este scoasa la vanzare pentru opt milioane de euro. Imobilul a fost construit in 1940 si are o suprafata utila de aproape 2.000 de metri patrati.

Cladirea are 20 de camere, la care se adauga patru bucatarii, noua bai, cinci balcoane si doua terase, dar si patru locuri de parcare subterane in cele doua garaje de care dispune si patru in fata locuintei. In plus, terenul pe care este construita casa are 1.000 metri patrati.

Imobilul este renovat lux si beneficiaza de paza si supraveghere video.

In apropiere de Piata Universitatii, o vila construita la inceputul secolului trecut a fost scoasa la vanzare pentru sapte milioane de dolari. Locuinta are demisol, parter, etaj si mansarda si o suprafata utila de aproape 1.550 de metri patrati. In plus, terenul din jurul cladirii masoara inca 600 mp.

Casa are 25 de camere, trei bucatarii si tot atatea bai.

Ceva mai departe, in apropiere de Piata Romana se afla o casa scoasa la vanzare pentru sase milioane de euro. Construita in 1940, locuinta este formata din doua corpuri, totalizand 16 camere, o bucatarie si sase bai. Primul corp este construit in regim demisol, parter si etaj, iar al doilea in regim parter si doua etaje.

Imobilul are o suprafata utila de 870 de metri patrati, iar terenul masoara 750 metri patrati.

La doar cativa pasi de Piata Romana, pe bulevardul Dacia, o alta casa impresionanta a fost scoasa la vanzare pentru 5,5 milioane de euro. Imobilul, construit in 1920 pe model demisol, parter, etaj si mansarda, adaposteste 20 de camere si 10 bai. Suprafata utila a casei este de 1.800 metri patrati, iar cea a terenului este de 1.532 mp.

Vila este construita in stil bizantin si este amplasata in apropiere de Gradina Icoanei.

 

Sursa

29 August 2012