Preţul este cel care influenţează deciziile clienţilor, de aceea clădirile de clasa B sunt printre preferinţele oamenilor. Clădirile de tip A nu mai sunt atractive în rândul celor care vor să închirieze.

14126-birou-curierul.jpgÎn ideea de a prezenta cele mai bune clădiri office, dar şi cele mai accesibile, am realizat un top împreună cu compania de consultanţă imobiliară Esop al celor mai bune spaţii office din Bucureşti pentru această lună. "Ne-am gândit că cel mai bun criteriu de clasificare al clădirilor office este cel al vandabilităţii, deoarece cei mai mulţi clienţi sunt interesaţi de închirierea unui spaţiu cu un buget redus, aşadar în topul de mai jos veţi regăsi imobile de clasa B", a declarat, pentru Curierul Naţional, Irina Petrescu, partener Esop.

În top au intrat clădirile din centru, dar şi din jur

Pe primul loc, din perspectiva analistului Esop, este clădirea Armenească, situată central-estic. Are spaţii ideale pentru IMM-urile care au nevoie de imagine. Pentru o suprafaţă între 172 mp - 344 mp preţul chiriei este între 1.300 euro şi 2.600 EUR (inclusiv cheltuielile de administrare (curăţenie, întreţinerea clădirii). Este un business center, clasa B, ce a fost finalizat în 2007 şi are un regim de înălţime de S+P+6 etaje iar în 1-2 minute puteţi ajunge la tramvai şi autobuz. În ceea ce priveşte dotările şi finisajele, acestea constau în cortină de sticlă, sistem de încălzire, sistem de răcire cu aer condiţionat, podea înaltă, prize date voce, sistem de detectare incendii, lift, recepţie cu granit, paza 24 din 24/monitorizare, posturi telefonice existente, internet, parcare.

Pe locul doi este Aviatorilor BC, tot o clădire de clasa B. Stare imobil - este în curs de renovare şi va fi disponibil din noiembrie 2010. Regimul de înălţime este de P+4 etaje. Suprafaţa închiriabilă este de 1380 mp, iar costul pentru chirie este de 13 euro/mp. În ceea ce priveşte dotările, acestea cuprind climatizare prin ventilo-convectori, plafon fals, 170 de posturi telefonice şi de IT, sistem de alarmă, sistem antiincendiu, 7 locuri de parcare în garaj, 6 locuri parcare exterioare.

Pe următoarea poziţie este Victory BC, clădire poziţionată pe Calea Călăraşi, iar în acest imobil se pot acomoda atât IMM-uri, cât şi companii mari. Suprafaţa închiriabilă este de 6.210 mp, iar preţul pentru chirie este de 11,5 euro/mp+TVA. În 5-7 minute puteţi ajunge la metrou şi la numeroase alte linii de transport în comun în imediata apropiere.

Pe locul patru se află o clădire de birouri din zona Calea Plevnei. Tipul de imobil este business center de clasa B şi a fost finalizat în 2006. Regimul de înălţime este de S+P+2E+M etaje.

Suprafaţa totală închiriabilă este de 770 mp, iar chiria - 8 euro / mp+TVA. Dotările şi finisajele constau în cortina de sticlă, sistem de climatizare, cu aport de aer proaspăt, reţea structurată cu prize duble de reţea 80 bucăţi, se pot folosi 160 de posturi, sistem de detaşare incendii, podea înălţată, 1 lift modern, recepţie cu gresie, etc, pază şi monitorizare video.

Iar pe poziţia a cincea este situată o clădire de birouri din zona Semănătoarea. Acest imobil este de clasa B. Regimul de înălţime este de S+P+7etaje. Suprafaţa totală închiriabilă este de 3.692 mp. Preţul chiriei variază. Aşadar, chiria este de 6,5 euro / mp +TVA, dacă se închiriază 1 etaj.

Dacă se închiriază 2 etaje preţul este de 6 euro / mp +TVA, dacă se închiriază 3 etaje: 5,5 euro / mp +TVA, iar pentru parter chiria este de 9 euro. Cheltuieli de întreţinere: 3 euro/mp (includ încălzirea şi climatizarea pentru spaţiile comune şi spaţiul propriu, paza, curăţenia pe spaţiile comune, curăţirea cortinei, electricitatea pe spaţiile comune. Avantaje competitive: o lună liber de chirie. Perioada minimă de închiriere - 2 ani.


Sursa

7 October 2010