Cele mai scumpe case de sportivi au suprafete de sute de metri patrati si cele mai interesante dotari, de la piscine interioare pana la propriile lor centre SPA sau chiar plaje private. Pretul pentru toate aceste facilitati este unul pe masura.

24025-topul-celor-mai-scumpe-case-de-sportivi.jpgJucatoarea de tenis Anna Kournikova locuieste in Miami, intr-o locuinta de peste 1.900 de metri patrati, cu sapte dormitoare, SPA, piscina si sauna. Resedinta sa a fost evaluata la 9,4 milioane de dolari, informeaza Huffington Post.

Casa lui Barry Larkin a fost estimata a 11 milioane de dolari si  are doar sase dormitoare, dar nu mai putin de 13 bai. In plus , locuinta sportivului are doua acvarii de peste 585 de litri, o discoteca si o sala de forta. Printre dotarile excentrice se poate aminti si o scena pe care sportivul invita diferiti artisti, pentru un spectacol particular.

Cristiano Ronaldo locuia intr-o casa de peste 12,6 milioane de dolari, cu cinci dormitoare, piscina interioara, sauna si cinema. Casa se afla in Chesire, Anglia, dar jucatorul de fotbal a ales sa se mute in alta parte.

Locuinta lui Pete Sampras se afla in Lake Sherwood, din California. Fostul jucator american de tenis se bucura de sapte dormitoare, 10 bai, o sala de teatru, piscina, sala de sport si centru SPA. Pentru aceasta resedinta jucatorul a platit 25 milioane de dolari, dar este dispus sa o vanda pentru 19,9 milioane de dolari, informeaza publicatia amintita.

Si casa lui David Beckham, din Sawbridgeworth, Hertfordshire, are sapte dormitoare si sala de forta. In plus , resedinta in care a trait familia Beckham mai are un studio de inregistrari, teren de tenis, sala de biliard si mai multe piscine exterioare. Sotii Beckham intentioneaza sa vanda casa, pentru ca s-au mutat in Beverly Hills.

Troy Aikman si-a scos casa la vanzare , pentru suma de 24 ,5 milioane de dolari. Resedinta are cinci dormitoare, sase bai, un garaj unde pot fi parcate patru masini , teren de baschet si piscina.

Casa lui Michael Jordan a fost evaluata la 29 milioane de dolari. Cu noua dormitoare, 15 abi, piscina, teren de tenis, trei garaje diferite si un lac, locuinta fostului jucator de baschet se numara printre cele mai somptuoase case de sportivi.

Topul celor mai scumpe astfel de resedinte este ocupat, in ordine, de casa lui Joe Montana, a lui Tiger Woods si a lui Greg Norman. Acesta din urma detine cea mai costisitoare locuinta din domeniul sportului.

Cu o locuinta estimata la 35 de milioane de dolari, Joe Montana se afla pe locul trei, in clasamentul sportivilor cu cele mai scumpe case. Proprietatea sa cuprinde trei dormitoare, tot atatea bai, piscina, gradina de maslini, teren de baschet si 500 de acri de teren.

Tiger Woods locuieste intr-o casa evaluta la 54,5 milioane de dolari, cu patru dormitoare, piscina, teren de tenis, sala de forta si crama. Jucatorul de golf si-a amenajat si un spatiu special unde sa se poate antrena pentru sportul sau favorit, golful. Resedinta, aflata pe Insula Jupiter, din Florida. Resedinta, aflata pe Insula Jupiter, din Florida, a fost evaluata la 54,5 milioane de dolari.

Greg Norman locuieste tot pe Insula Jupiter, din Florida, iar terenul pe care a fost construita casa include si o suprafata cu vedere la ocean. In afara de resedinta sa, pe cei opt acri mai exista alte sase cladiri. Casa sportivului a fost evaluata la 65 de milioane de dolari. Pe langa aceasta proprietate, Greg Norman mai are o ferma in Colorado.

 

Sursa

27 March 2012