Ce ar putea avea în comun un sicriu, un iglu și un cort turcesc? Toate au fost transformate în camere de hotel, pentru a satisface cele mai ciudate gusturi. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai stranii hoteluri din lume, potrivit informaţiilor CNN.  

22125-treebones_resort.jpgTreebones Resort - Big Sur, California (SUA)

Preţ/noapte: 160-199 dolari, cu mic dejun inclus

Ansamblul pare să fie format numai din corturi turceşti (numite yurt-uri), montate sub cerul înstelat. Dar nu este chiar aşa, este departe de a fi un camping. Camerele au podea de lemn, paturi imense şi uşi franţuzeşti, care dau spre punţile de pe care poate fi admirat oceanul. Mai mult de atât, hotelul oferă piscină încălzită, sushi în aer liber şi sesiuni matinale de yoga, fără vreun cost suplimentar.

22122-portul_harlingen.jpgMacaraua din Portul Harlingen - Olanda

Preţ/noapte: 324 euro, cu mic dejun inclus

Cabina unei vechi macarale din portul oraşului olandez Harlingen a fost transformată într-o cameră ciudată de hotel, mobilată cu piese moderniste Eames, din anii '40. În singura cameră a acestui hotel se poate urca pe o scară îngustă, iar cabina se poate roti în orice direcţie, pentru a beneficia de o vedere panoramică.

22120-jumbo_stay.jpg

Jumbo Stay - Stockholm, Suedia

Preţ/noapte: 213 euro/apartament privat, cu mic dejun inclus.

Acest avion nu decolează niciodată, dar satisface gusturile iubitorilor de aviaţie: Boeingul 747 este real, nu este vreo replică. Parcată în incinta aeroportului Arlanda, din Stockholm, aeronava a fost renovată complet, pentru a fi transformată în hotel. Avionul a fost izolat fonic, pentru a găzdui o cafenea şi un bar, camere private, precum şi un apartament de lux, în carlingă. În lunile de vară, oaspeţii se pot plimba de-a lungul punţii de observaţie de pe aripa stângă - avioanele care decolează şi aterizează pe pistele din jur constituie un spectacol unic.

22124-scoala_kennedy.jpgȘcoala Kennedy - Portland, Oregon (SUA)

Preţ/noapte: 125-145 dolari, cu intrare liberă în sala de cinema

Cei care duc dorul copilăriei şi, mai ales, a orelor de clasă, se pot caza la şcoala Kennedy - o şcoală generală ce datează din 1915, transformată în hotel. Instituţia academică, construită în stilul renascentist italian, a fost inaugurată ca şi hotel în 1997. Sălile de clasă sunt acum camere de oaspeţi, dintre piesele iniţiale rămânând numai tablele de scris. Spre deosebire de elevii de altă dată, turiştii care se cazează aici pot servi alcool în berăria special amenajată. De asemenea, conducerea hotelului a amenajat şi o sală de cinema, în fostul amfiteatru.

22123-propeller_island.jpgPropeller Island City Lodge - Berlin, Germania

Preţ/noapte: între 75 şi 200 euro/noapte, în funcţie de specificul camerei.

Artisul german Lars Stroschen este cel care a conceput acest hotel unic, în care nu există două camere similare. Spre exemplu, în camera 11, o podea înclinată face ca patul să pară că pluteşte, în timp ce masa şi scaunul par să fie strâmbe. Există o cameră mult mai morbidă - cu sicrie pe post de paturi, în timp ce altă încăpere este decorată ca o celulă de închisoare, inclusiv cu o toaletă într-un colţ.

22121-kokopelli.jpgKokopelli's Cave Bed & Breakfast - Farmington, New Mexico (SUA)

Preţ/noapte: 260 dolari/cameră dublă, cu mic dejun inclus.

Numai vizitatul acestui hotel este o aventură în sine: pentru a intra în camerele din stâncă, turiştii trebuie să urce pe nişte scări săpate în piatră, lângă Monumentul Naţional Mesa Verde, pentru ca apoi să coboare pe o scară, deşi hotelul este amplasat la o înălţime de 85 metri deasupra râului La Plata. Acest drum aventuros este motivul pentru care orice turist trebuie să semneze un contract, cum că porneşte în această „excursie" pe propria răspundere. Camerele în sine sunt decorate în stil american sudist, dar cu facilităţi de lux, precum un duş în stil cascadă sau o cadă sculptată în lespezi de piatră.

22118-hotel_de_glace.jpgHotel De Glace - Quebec, Canada

Preţ/noapte: 399 dolari, incluzând un cocktail de bun venit, servit într-un pahar confecţionat din gheaţă, mic dejun, precum şi cina.

Oaspeţii acestui hotel de gheaţă se încălzesc cu ajutorul saunei de exterior, după care se pot odihni în interiorul unor saci de dormit, având blocuri mari de gheaţă pe post de saltele. Angajaţii hotelului recomandă turiştilor să îşi aducă mănuşi, fulare şi căciuli, deşi probabil că nimeni nu ar uita acasă aceste articole de îmbrăcăminte, ştiind că vine într-un asemenea loc.

22117-dasparkhotel.jpgDasparkhotel - Bottrop-Ebel And Ottensheim, Austria

Preţ/noapte: Dasparkhotel are o politică de „plăteşti cât doreşti", ceea ce presupune că orice turist îşi permite să se cazeze aici.

Odihna într-o ţeavă de beton nu pare să fie prea atrăgătoare, dar angajaţii acestui hotel promit „un confort maximum, într-un spaţiu minim". Cele cinci camere micuţe sunt amplasate în mijlocul unui parc înverzit din oraşul Bottrop. Deşi diametrul unei camere este de numai 2,1 metri, fiecare este dotată cu pat dublu, pătură şi sac de dormit. Bagajele sunt înghesuite în spaţiul de sub pat, iar toalete se găsesc în apropiere.

22119-imperial_boat_house.jpgImperial Boat House Beach Resort - Koh Samui, Tailanda

Preţ/noapte: 135 dolari, fără mic dejun.

Ansamblul hotelier de pe plaja Choeng Mon este format din nave din lemn de tec, altădată folosite pentru transportul mărfurilor, transformate în camere şi apartamente de lux, amplasate în mijlocul unor grădini superbe. Fiecare şlep are două niveluri, cu dormitor, cameră de zi, baie şi terasă privată, de unde se poate admira oceanul sau piscina.


CITEȘTE ȘI: Top 10 - Cetăţi antice, locuite şi în zilele noastre


18 November 2011