Două zone din România au fost incluse de publicația britanică „The Telegraph“ într-un top al locurilor din Europa de Est pe care orice om ar trebuie să le vadă cel puțin o dată în viață.

Potrivit unui studiu recent, tot mai mulți turiști britanici renunță la destinații precum Franța, Spania și Italia în favoarea celor din Europa de Est, iar printre principalele motive se numără costurile accesibile unei astfel de călătorii, dar și nivelul ridicat de siguranță.

În acest context, „The Telegraph“ a întocmit un top 25 al celor mai frumoase zone din Europa de Est și îi încurajează pe turiști să nu le rateze. La loc de cinste se află și România, reprezentată de două dintre cele mai celebre atracții turistice: Delta Dunării și Transfăgărășanul.

41204-misc-romania-danube-delta-dunarii-free-wallpape.jpgPublicația britanică a plasat Delta Dunării pe poziția secundă, notând: „Al doilea cel mai lung fluviu din Europa – 2.864 de kilometri – își întinde cortina peste litoralul românesc al Mării Negre. Își revarsă sufletul în Rezervația Biosferei Delta Dunării, 2.732 de kilometri de zone umede protejate, unde pelicanii și bâtlanii dau nestingheriți din aripi.“

 


Pe locul zece în topul întocmit de jurnaliștii britanici se află Transfăgărășanul, despre care jurnalistul specializat în turism Adrian Bridge spune că este „o invenție extraordinară și curajoasă“.41205-transfagarasan-577x433.jpg

„Nu sunt deloc surpins că, în căutarea celui mai bun drum rutier din lume, Jeremy Clarkson a declarat că l-a găsit în mijlocul României sub forma Transfăgărășanului. Indiferent din ce parte îl privești, ideea liderului comunist Nicolae Ceaușescu este o extraordinată și curajoasă invenție inginerească: o întindere de asfalt cu tuneluri, viaducte și poduri, care îți solicită abilitatea de a face față unor viraje ce te conduc pe noi culmi. L-am traversat de la nord la sud, într-o zi îmbălsămată de toamnă, și îmi amintesc cum am exclamat de uimire și teamă aproape tot drumul. În cazul în care ideea ta de Rai este să conduci pe un drum cu serpentine care se întinde pe 80 de kilometri, atunci Transfăgărășanul este ceea ce cauți“, a scris jurnalistul.

Topul complet al celor 25 de locuri din Europa de Est pe care orice om ar trebui să le vadă:

1. Tallinn, Estonia

2. Delta Dunării, România

3. Riga, Letonia

4. Parcurile Naționale Durmitor și Biogradska, Muntenengru

5. Lacul Bled, Slovenia

6. Moscova, Rusia

7. Mostar-Sarajevo, Bosnia și Herțegovina

8. Munții Tatra, Slovacia/Polonia

9. St. Petersburg, Rusia

10. Transfăgărășan, România

11. Praga, Cehia

12. Kotor Bay, Muntenegru

13. Cracovia, Polonia

14. Lacurile Plitvice, Croația

15. Budapesta, Ungaria

16. Parcul Național Triglav, Slovenia

17. Dubrovnik, Croația

18. Belovezhskaya Pushcha, Belarus

19. Istria, Croația

20. Plovdiv, Bulgaria

21. The Hill of Crosses, Lituania

22. Tunelul Iubirii, Ucraina

23. Parcul Memento, Ucraina

24. Museul Broken Relationships, Croația

25. The Wolf’s Lair, Polonia

Sursa: http://adevarul.ro

9 February 2017