Orice proprietar se simte în largul său în propriul cămin, iar starurile internaţionale nu fac excepţie. Nimic nu spune mai multe despre o persoană decât spaţiul intim, decorat după bunul plac. În cazul celebrităţilor nu există limită în îndeplinirea dorinţelor, după cum arată următorul clasament, prezentat de IMOPEDIA.

22393-10_brad_pitt.jpg10. Brad Pitt

Faimosul actor a scos la vânzare această locuinţă în 2009, contra sumei de 18 milioane dolari, dar nu a reuşit să îi găsească un client. Proprietatea este astăzi evaluată la 14 milioane dolari, deoarece deţine plajă privată şi teren de tenis. Casa în sine are patru dormitoare şi patru băi, o bucătărie imensă, deţine trei şeminee, parchet din lemn de bambus, iar oceanul poate fi admirat prin pereţi de sticlă. Conform ultimelor zvonuri de la Hollywood, se pare că locuinţa va fi achiziţionată de către faimoasele Ellen DeGeneres şi Portia de Rossi.

22392-9_william_zysblat.jpg9. William Zysblat

Deşi nu este un nume foarte cunoscut, William Zysblat este foarte popular printre celebrităţi - producător pentru trupe de top precum U2, Rolling Stones sau The Police, este proprietarul uneia dintre cele mai uimitoare locuinţe, în East Quogue, New York. Evaluată la 6,7 milioane dolari, casa cu o superbă panoramă spre ocean are o suprafaţă de circa 300 mp, construită pe un lot de teren de 10.000 mp. Fiind în proprietatea unui iubitor al sporturilor, aici există un teren de tenis şi unul de bocce (spor cu mingii, asemnănător cu bowling).

22391-8_tony_hawk.jpg8. Tony Hawk

Tony Hawk şi-a investit câştigurile din skateboarding şi actorie într-o locuinţă de 460 mp, amplasată în Carlsbad, California. Deoarece starul  era harţuit de fani atunci când ieşea în parcurile publice pentru a se da pe skateboard, căminul său este prevăzut cu un „skate-park" de 370 mp, dotat cu balustrade şi piramidă centrală, facilităţi obligatorii pentru o legendă a skateboardului, sport extrem de apreciat în Statele Unite ale Americii. Pe lângă acest parc, căminul este prevăzut cu un teren de basket şi cu o piscină, obligatorie în lumea starurilor.

22390-7_john_travolta.jpg7. John Travolta

Nu există nimic mai extravagant decât să ai în curtea casei tale un aerodrom, iar John Travolta şi-a îndeplinit acest vis. Pista se continuă şi în afara proprietăţii sale, având o lungime de peste doi kilometri, ceea ce face posibilă inclusiv aterizarea unui Boeing 707. Locuinţa are şase dormitoare, dar cu adevărat fascinant este garajul de peste 600 mp, care face ca această proprietate să fie printre una dintre cele mai neobişnuite din lume.

22389-6_joel_horowitz.jpg6. Joel Horowitz

Co-fondatorul brandului Tommy Hilfinger şi-a botezat căminul din Nevada cu numele de „Tranquility" (trad: linişte). Casa este amplasată pe marginea lacului Tahoe şi are o suprafaţă de circa 1.850 mp, fiind construită după modelul unei case de munte din Europa. Pe lângă casa principală, mai există şi alte construcţii: o pivniţă de vinuri de 325 mp, o piscină acoperită şi o sală de cinema cu 20 de locuri. Locuinţa are nouă dormitoare şi 14 băi, dar şi ieşire privată spre lac, cu ponton. Mobilierul este exclusivist, pe gustul proprietarului - piese ce datează din secolul al XVII-lea, şeminee sculptate şi tavan pictat de artişti europeni. Proprietatea este scoasă la vânzare pentru 100 milioane dolari.

22388-5_ryan_seacrest.jpg5. Ryan Seacrest

Cu peste zece ani de experienţă în găzduirea unuia dintre cele mai importante show-uri americane de talente, Ryan Seacrest a avut timp să economisească îndeajuns pentru a-şi achiziţiona o locuinţă pe măsura faimei sale. Căminul său este pe unul dintre dealurile de la Hollywood şi este numit „Casa di Pace" (trad: casa păcii). Casa are peste 900 mp - cinci dormitoare, cameră de biliard, teren de tenis, sală de fitness, precum şi spa.

22387-4_jerry_seinfeld.jpg4. Jerry Seinfeld

Unul dintre cele mai cunoscute nume din industria showbiz-ului şi-a cumpărat căminul de la starul rock Billy Joel, în anul 2000, contra sumei record de 32 milioane dolari. Conform presei americane, această proprietate surclasează casele altor celebrităţi, precum Donald Trump sau Sir Elton John. Conacul construit în stilul Tudor este amplasat pe un teren de peste 56.000 mp, unde mai există şi alte două clădiri - o casă de oaspeţi şi un bar pentru fumători. Casa principală are 24 de camere şi 13 băi, 13 şeminee, sală de fitness, piscine interioare şi în aer liber, teren de tenis şi de bowling, pivniţă pentru colecţia de vinuri. Taxele anuale depăşesc 200.000 dolari, conform publicaţiilor americane.

22394-3_madonna.jpg3. Madonna

Cântăreaţa-simbol a licitat şi a câştigat, în 2001, conacul Ashcombe, amplasat în Wiltshire, Marea Britanie. Fotograful Cecil Beaton este fostul proprietar, ce avea în anturaj prieteni precum Rex Whistler, Salvador Dali sau Augustus John, care i-au mulţumit pentru ospitalitate prin picturi murale. Madonna a plătit 9 milioane lire sterline pentru proprietatea de 485 de hectare, pe care încearcă să o vândă acum pentru 12 milioane lire sterline. După cum notează presa internaţională, discreţia este caracteristica principală a acestui vechi conac englezesc.


22385-2_george_clooney.jpg2. George Clooney 

„Villa Oleandra" este numele proprietăţii italieneşti din Laglio, achiziţionată în 2001 de către actorul George Clooney. Pe lângă cele 25 de camere, căminul se bucură de cinema în aer liber, piscină şi garaj pentru numeroasele motocilete ale actorului. Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas sunt oaspeţi constanţi în această veche vilă italienească, unde Clooney a scris scenariul pentru „Good Night and Good Luck" şi a filmat scene din „Ocean's Twelve.

22384-1_oprah_winfrey.jpg1. Oprah Winfrey

Considerată a fi una dintre cele mai influente femei din lume, Oprah are şi una dintre cele mai uimitoare domenii din întreaga lume, de o eleganţă aparte. Amplasată în Santa Barbara, California, uriaşa casă a starletei americane se întinde pe o suprafaţă de peste 2.100 mp şi are şase dormitoare, 14 băi şi o sală de cinema. Întreaga proprietate are aproape 17 hectare şi, pe lângă grădini unice, este dotată cu un lac artificial, cu peşti rari. Întru lauda lui Oprah, este cel mai înverzit domeniu privat din Santa Barbara, astfel că este considerată a fi una dintre casele cele mai prietenoase cu natura din California.  

CITEȘTE ȘI: Top 10 - Clădiri-simbol din întreaga lume


2 December 2011