Luna februarie este luna îndrăgostiţilor, iar agenţiile de turism din întreaga lume se întrec să-şi promoveze ofertele dedicate celor care sărbătoresc dragostea. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai romantice oraşe din lume, preferate de turiştii din această perioadă.

29575-10_marrakech.jpg10. Marrakech, Maroc

Amplasat într-un decor fascinant, între deşertul Sahara, Oceanul Atlantic şi Munţii Atlas, Marrachech este printre cele mai vizitate destinaţii marocane. Piaţete întortocheate (souk-uri), condimente la tot pasul, hipnotizatori de şerpi sau plimbări cu cămila – Marrakech oferă o mie şi una de activităţi captivante pentru îndrăgostiţi, iar „riad”-urile luxoase pot fi cele mai bune cazări.

29574-9_buenos_aires.jpg9. Buenos Aires, Argentina

Capitala argentiniană este una dintre cele mai seducătoare destinaţii din lume, oraşul unde tango-ul autentic poate fi admirat chiar pe stradă. Turiştii sunt fasinaţi de atmosfera din Buenos Aires, un amestec între eleganţa europeană şi pasiunea latino-americană. Arhitectura impresionantă, bulevardele uriaşe şi dansatorii plini de viaţă fac din capitala Argentinei un oraş perfect pentru promenada în doi.

29573-8_seville.jpg8. Sevilla, Spania

Șarmul exotic şi atmosfera specifică din capitala Andaluziei atrag vizitatori din întreaga lume. Ritmurile de flamenco, arhitectura impresionantă specifică, evenimentele culturale, parcurile şi grădinile spaniole, plimbările cu trăsura trasă de cai sau restaurantele de tapas sunt experienţe obligatorii pentru orice turist care ajunge într-unul din cele mai romantice oraşe din lume.

29572-7_viena.jpg7. Viena, Austria

Capitala austriacă pare să fie special concepută pentru promenade romantice, cu muzica clasică în fundal. Clădirile impresionante sunt superb iluminate pe parcursul nopţii, astfel că oraşul poate fi străbătut la pas la orice oră. Denumită şi „Capitala Valsului”, Viena abundă de obiective şi atracţii turistice, astfel că vizitatorii asaltează capitala Austriei în orice anotimp.

29566-6_lisabona.jpg6. Lisabona, Portugalia

Vegheată de la înălţime de un castel străvechi, cu peisaje de vis ce pot fi admirate din anumite locuri, clădiri istorice, climă blândă, tramvaie vechi şi străduţe înguste pietruite, Lisabona pare să aibă toate ingredinentele pentru a fi una dintre cele mai romantice destinaţii de pe mapamond. Localurile cu muzică fado reuşesc să atragă numeroase cupluri, deşi nu sunt dedicate numai acestora.

29571-5_roma.jpg5. Roma, Italia

Roma este una dintre destinaţiile clasice pentru cuplurile în căutare de o vacanţă romantică. Atmosfera unică a Romei este dată de aerul antic, impresionant, păstrat impecabil într-o capitală europeană modernă. Mâncare excelentă, vin fără cusur şi mai multe obiective turistice decât ar putea fi vizitate într-o lună de vacanţă – acestea sunt principalele atuuri ale Romei.

29570-4_florenta.jpg4. Florenţa, Italia

Leagăn renascentist, Florenţa este capitala provinciei cu acelaşi nume, oraşul ce reuşeşte să seducă orice vizitator, indiferent de cât de pretenţios ar fi. Oraşul are un farmec aparte, fiind dominat de turnurile palatelor şi bisericuţelor, în timp ce elementele gotice şi renascentiste sunt prezente la tot pasul, ca şi operele de artă ale celor mai mari talente – Michelangelo, da Vinci, Botticelli sau Dante.  

29569-3_praga.jpg3. Praga, Cehia

Datorită preocupării autorităţilor de a renova numeroasele clădiri istorice ce au rezistat admirabil de-a lungul anilor, Praga a urcat rapid în topul preferinţelor turiştilor. O mare parte din acest oraş se află pe lista Patrimoniului UNESCO. De asemenea, capitala cehă a fost inclusă în pachetele turistice dedicate îndrăgostiţilor, datorită decorului de poveste, ideal pentru promenade romantice.

29568-2_paris.jpg2. Paris, Franţa

Paris este cea mai vizitată destinaţie turistică din lume, ce primeşte peste 15 milioane vizitatori anual. Cu renumele de a fi cea mai „chic” metropolă a lumii, Paris se mai promovează şi ca fiind paradisul îndrăgostiţilor. Muzicanţii stradali, luminile felinarelor, plimbările pe Sena, clădirile încărcate de istorie, cafenelele romantice sau galeriile de artă, toate se adresează cuplurilor de îndrăgostiţi din întreaga lume.

29567-1_venetia.jpg1. Veneţia, Italia

„Oraşul Podurilor” sau „Oraşul Plutitor” este muza tuturor regizorilor de filme romantice. Cu mii de gondole, o arhitectură uimitoare şi numeroase obiective turistice, superba Veneţie este perfectă pentru un sejur romantic. Agenţiile turistice din întreaga lume au pachete speciale pentru Veneţia, în luna februarie, deşi o plimbare cu gondola este mai plăcută într-un anotimp mai cald. Cu toate acestea, Veneţia atrage ca un magnet turiştii în orice perioadă a anului.

CITEȘTE ȘI: Top 10 – Destinaţii turistice convenabile pentru 2013

 

15 February 2013