Cei mai mulţi români visează la o excursie pe tărâmuri însorite, când la noi începe iarna. Iar odată cu luna noiembrie apare şi promisiunea unei lungi perioade friguroase. Aşa că IMOPEDIA.ro propune zece dintre cele mai potrivite destinaţii pentru luna lui Brumar.

21524-california.jpgȚinutul Vinurilor, California - S.U.A.

Noiembrie este sezonul de recoltare a strugurilor în nordul Californiei, aşa că ce moment al anului poate fi mai bun pentru a vizita Napa Valley? Cunoscătorii de vin ştiu că aici sunt pente 200 de fabrici de vin, care oferă degustări şi excursii. Având în vedere că luna noimebrie este o perioadă extra-season pentru turismul din zonă, iubitorii de vin se vor putea bucura de atenţie individuală la degustări, asortată cu climatul mediteranean fără prea mulţi turişti prin preajmă.

21522-azores_portugalia.jpgAzore - Portugalia

Arhipelagul Azore, o mică bucăţică de rai pe pământ, este una dintre cele mai bune căi de a scăpa de stresul acumulat de-a lungul unui an întreg: kilometri întregi de plaje neexplorate, vaste podgorii şi ferme cu livezi, precum şi un sistem de feribot extrem de eficient, care asigură transportul între insule. Insula Santa Maria este recomandată pentru cei care caută linişte, insula Graciosa este obligatorie pentru pasionaţii de vin, iar Terceira este pentru cei care doresc să viziteze. Nu trebuie ratat orăşelul pitoresc Angra do Heroismo, care face parte din Patrimoniul UNESCO.

21521-amalfi_italia.jpgCoasta Amalfi - Italia

În sudul Italiei este coasta Amalfi, care este absolut încântătoare în această perioadă a anului. Fiind în afara sezonului de vârf, sunt mai puţini turişti prin împrejurimi, preţurile sunt semnificativ mai mici, iar vremea este încă suficient de caldă - reţeta perfectă pentru o vacanţă relaxantă, cu o mulţime de obiective turistice disponibile. În cursul serii poate fi destul de răcoare, aşa că luaţiv-vă o haină şi porniţi la drum, de-a lungul coastei pitoreşti, de preferinţă cu maşina. Sunt multe orăşele şarmante: Marina di Praia, Amalfi, Atrani, Ravello sau oraşul iconic Positano, unde puteţi vizita Santa Maria Assunta.

21523-beijing_china.jpgBeijing - China

Pentru o experienţă culturală unică, Beijingul este alegerea perfectă, pentru o vacanţă în mijlocul lui noiembrie, când vremea este călduţă şi plăcută, turiştii nu sunt foarte numeroşi, iar coloritul frunzelor este fascinant. Xiangshan (Muntele Frumos Mirositor) şi parcul Badachu sunt destinaţii obligatorii pentru orice turist. Pentru o vacanţă încărcată de istorie sau din punct de vedere cultural, nu trebuie ratate obiectivele turistice din Oraşul Interzis sau simbolul civilizaţiei chineze, Marele Zid Chinezesc.

21528-maine_sua.jpgMaine, New England - Statele Unite ale Americii

O vacaţă în New England este ceva memorabil şi incomparabil: culori spectaculoase, sătucuri pitoreşti şi orăşele neobişnuite. Maine, în noiembrie, este momentul perfect pentru a te bucura de frunzele care cad. Seamănă cu o carte poştală cu clădiri de un alb şters, cu un fundal de un roşu orbitor, completat de purpuriu, ocru şi cărămiziu. Parcul Naţional Acadia este un obiectiv obligatoriu, oferind culori magnifice. O altă opţiune pentru turişti sunt plimbările de-a lungul coastei, prin orăşelele de pescari, cum ar fi Blue Hill, Insula Deer şi Stonington, care dispun de o combinaţie unică de faruri părăsite sau funcţionale, fantastice muzee de artă şi magazine de antichităţi. Orăşelul Bangor poate fi un bun punct de plecare pentru a vizita coasta de nord.

21529-oahu_hawaii.jpgOahu - Hawaii

În fiecare iarnă, mii de turişti se îndreaptă spre malul nordic al Oahu, pentru a se bucura de cele mai bune locuri de surfing din lume, cum ar fi Waimea Bay, precum şi Waikiki, Off the Wall, Backdoor Pipe, Sunset Beach şi Pipeline. Dar mai sunt multe alte motive pentru care Oahu este un loc atractiv în noiembrie: vremea este încă temperată, numărul turiştilor nu este agasant, iar plajele sunt relativ libere. Petrece o zi lenevind la plajă, învaţă să faci surf, ia lecţii de scuba diving, fă o plimbare la vulcanul Diamond Heat sau vizitează Pearl Harbor. Mai mult decât atât, în orice seara te poţi bucura de petrecerile cu dansatoare tradiţionale de hula şi barbeque specific.

21520-africa_de_sud.jpgParcul Naţional Kruger - Africa de Sud

Pentru o excursie cu o singură activitate, Parcul Naţional Kruger este opţiunea perfectă, cu abundenţa sa de viaţă sălbatică, de o diversitate de neegalat, pe o suprafaţă de două milioane de hectare. Începutul lunii noiembrie este momentul perfect pentru o vizită aici: vremea este călduţă, bălţile de apă încă nu se prea găsesc, astfel că şi ţânţarii (purtători de malarie) sunt destul de rari. Cea mai veche şi cea mai mare rezervaţie din Africa de Sud, Kruger Park este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea la un loc animale sălbatice precum leul, elefantul, leopardul, bivolul sau rinocerul, precum şi alte animale sau păsări fascinante. Opţiunile sunt în funcţie de curaj - turiştii pot înnopta într-una din multele tabere sau într-una din ascunzătoarele disponibile, pot conduce singuri vehicule prin sălbăticie sau pot merge să studieze fauna sălbatică împreună cu aşa-numiţii rangeri.

21530-thailanda.jpgStaţiunile din Thailanda

Plaje albe, ape cristaline şi calme, vreme excelentă şi activităţi interesante - aceasta este descrierea Thailandei, pe scurt. Aici, oricine se poate delecta în noiembrie cu snorkelling, scuba diving, plimbări pe elefant sau leneveală la plajă. De la Koh Phi Phi sau Koh Tao, la Koh Pah Ngan sau Krabi, staţiunile thailandeze taie respiraţia oricărui european venit pentru prima oară. Nu numai că aici sunt preţuri foarte mici, dar în ultimul timp au început să apară şi la noi o mulţime de oferte turistice demne de luat în calcul, ceea ce a propulsat Thailanda în topul alegerilor pentru un concediu în timpul iernii.

21525-marea_rosie_egipt.jpgMarea Roşie - Egipt

Atunci când iarna îşi face loc prin garderoba noastră, ce ar putea fi mai plăcut decât împachetarea costumului de baie, a ochelarilor de soare şi a cremelor protectoare, pentru a prinde soarele de noiembrie de la Marea Roşie? Nu numai că aici este căminul recifurilor de corali, care sunt printre cele mai bine păstrate din lume, dar Marea Roşie abundă printr-o biodiversitate incredibilă, rivalizând cu celelalte mări tropicale. Sharm el-Sheikh, El Gouna sau Hurghada sunt printre cele mai cunoscute staţiuni, de unde oricine se poate bucura de soarele relaxant, de plajele care sunt în acelaşi cadru cu munţii accidentaţi, de istoria şi cultura modernă a beduinilor.

21519-patagonia_argentina.jpgPatagonia - Argentina

Probabil că noiembrie este cea mai bună lună pentru a vizita Patagonia, din sudul Argentinei, regiune pentru care cuvintele nu sunt îndeajuns pentru o descriere completă. Aici există unul dintre fascinantele parcuri pe gheţar, în Rio Gallegos sunt locuri pentru pescuit de talie mondială, precum şi rezervaţia naturală de renume din Peninsula Valdés, unde vin cu sutele, pentru a se împerechea, balene, elefanţi de mare şi alte mamifere marine rare. Temperatura este plăcută, iar turiştii pot explora liniştiţi tot ce are această regiune de oferit, cum ar fi Tierra del Fuego, cu ale sale peisaje fascinante. Sau pentru cei care şi-au dorit mereu să vadă Antarctica, există excursii în Ushuaia, cel mai sudic oraş din lume. De-a lungul coastei de vest a Anzilor sunt cele mai impresionante lacuri din Patagonia, precum şi numeroase parcuri naţionale, printre care şi Parque Nacional Perito Moreno sau Parque Nacional Los Glaciares, unde este gheţarul Perito Moreno.


CITEȘTE ȘI: Top 10 - Cele mai atractive obiective din Statele Unite ale Americii


14 October 2011