Renumită până nu demult pentru exotismul şi frumuseţea sa sălbatică, America Latină s-a transformat spectaculos în ultimul secol, iar marile sale oraşe s-au remarcat pe scena economică internaţională, dezvoltându-se cu rapiditate. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai mari oraşe din America Latină, din punct de vedere al numărului de locuitori.

34520-10-caracas.jpg10. Caracas

  • Țară: Venezuela
  • Populaţie: 4,47 milioane locuitori

Fondată în urmă cu 400 ani, capitala Venezuelei este o metropolă al cărei peisaj este dominat de zgârie-nori, cunoscând o dezvoltare deosebită în ultimul secol, după descoperirea „aurului negru”. Pe de altă parte, Caracas este considerat a fi unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume, cu o rată a criminalităţii ce a crescut îngrijorător în ultimul deceniu.

34519-9-guadalajara.jpg9. Guadalajara

  • Țară: Mexic
  • Populaţie: 4,8 milioane locuitori

Al doilea mare oraş mexican, Guadalajara a fost denumit după oraşul spaniol cu acelaşi nume (aflat la circa 60 km de Madrid), traducându-se prin „Valea Pietrelor”. Centru cultural al Mexicului, Guadalajara este considerat a fi punctul de plecare a muzicii mariachi. Potrivit unui studiu intitulat „Oraşele Viitorului”, Guadalajara este unul dintre oraşele cu cel mai mare potenţial economic din America de Nord.

34518-8-belo-horizonte.jpg8. Belo Horizonte

  • Țară: Brazilia
  • Populaţie: 5,8 milioane locuitori

A treia mare metropolă braziliană, Belo Horizonte este capitala statului Minas Gerais, din partea de sud-est a ţării. oraşul a fost ridicat la sfârşitul anilor 1800, special pentru a deveni capitală regională, iar în planificarea urbană, arhitecţii s-au inspirat din Washington D.C. Nu în ultimul rând, Belo Horizonte este un important centru economic şi industrial al ţării, precum şi un nod al transporturilor.

34517-7-santiago.jpg7. Santiago

  • Țară: Chile
  • Populaţie: 6,1 milioane locuitori

Capitala chiliană s-a transformat în ultimele decenii într-o metropolă modernă, cu zgârie-nori, malluri şi clădiri de birouri la tot pasul. Mai mult, Santiago se mândreşte cu cea mai înaltă clădire din America Latină. Datorită înfloririi economice, populaţia oraşului s-a mărit de şapte ori în ultimii 60 ani, iar în prezent, în Capitală locuieşte circa 40% din populaţia ţării.

34516-6-bogota.jpg6. Bogota

  • Țară: Columbia
  • Populaţie: 8,9 milioane locuitori

Bogota a devenit faimoasă pe plan internaţional din cauza războaielor dintre cartelurile de droguri, însă lucrurile s-au schimbat radical în ultimii 15 ani. Eforturile autorităţilor de a coborî rata criminalităţii au dat roade, iar Bogota a devenit o destinaţie turistică din ce în ce mai apreciată. Oraşul este denumit pe plan local şi „Atena Americii Latine”, datorită numărului mare de biblioteci şi universităţi.

34515-5-lima.jpg5. Lima

  • Țară: Peru
  • Populaţie: 9,35 milioane locuitori

Capitala peruană este caracterizată de un peisaj divers – de la clădiri coloniale şi mahalale colorate, la hoteluri luxoase, malluri moderne, restaurante extravagante şi o viaţă de noapte animată. Fondat în urmă cu aproape 500 ani, oraşul a reuşit să îşi păstreze numeroase clădiri şi biserici istorice, precum şi piramide pre-incaşe aflate în împrejurimi.

34514-4-rio-de-janeiro.jpg4. Rio de Janeiro

  • Țară: Brazilia
  • Populaţie: 12,7 milioane locuitori

Denumit şi „Cidade Maravilhosa” (Oraşul Minunat), Rio de Janeiro este al doilea mare oraş brazilian, după Sao Paulo. Oraş al contrastelor la tot pasul, Rio este o destinaţie turistică tentantă şi un oraş unic în întreaga lume, faimos datorită peisajelor impresionante către ocean, a culturii din jurul dansului samba, a petrecerilor în aer liber şi a carnavalurilor spectaculoase.

34513-3-buenos-aires.jpg3. Buenos Aires

  • Țară: Argentina
  • Populaţie: 14,2 milioane locuitori

Destinaţie turistică de top la nivel mondial, capitala Argentinei este recunoscută pentru superbele clădiri în stil arhitectural european şi pentru bogăţia vieţii culturale – oraşul care a oferit întregii lumi tangoul deţine cea mai mare concentraţie de teatre din lume. Potrivit analizelor internaţionale, Buenos Aires este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din America Latină.

34512-2-sao-paulo.jpg2. Sao Paulo

  • Țară: Brazilia
  • Populaţie: 21 milioane locuitori

Deşi Brasilia este capitala ţării, Sao Paulo este motorul economic şi industrial al Braziliei, dar şi unul dintre cele mai importante centre financiare şi comerciale ale Americii de Sud. Sao Paulo este, în Brazilia, metropola care stabileşte ritmul şi tendinţele în orice domeniu, de la artă, cultură sau sport, până la politică şi finanţe.

34511-1-mexico-city.jpg1. Mexico City

  • Țară: Mexic
  • Populaţie: 23,1 milioane locuitori

Zona metropolitană a capitala Mexicului generează aproape 35% din PIB-ul ţării şi este centrul economic, industrial, politic şi cultural al Americii Latine. De asemenea, Mexico City este o metropolă de dimensiuni impresionante, ce ocupă locul 10 în clasamentul celor mai aglomerate zone metropolitane din întreaga lume.  

 

VEZI ȘI ALTE TOPURI MARCA IMOPEDIA:

27 June 2014