Odata cu cresterea populatiei la nivel global, arhitectii trebuie sa gaseasca solutii dintre cele mai inedite si inovative pentru a crea spatii locative si comerciale pe verticala.

sursa:9amDaca la inceptul secolului trecut cea mai inalta cladire din lume masura 381 metri inaltime, tehnica moderna le-a permis constructorilor sa depaseasca pragul de jumatate de kilometru.

Locul 1. Burj Dubai - Emiratele Arabe Unite

Burj Dubai va fi cea mai inalta cladire din lume in 2010 in momentul in care va fi finalizata, moment in care masura 604.9 metri inaltime (818 cu tot cu turnul din varf si antena) si se va putea lauda cu nici mai mult nici mai putin de 159 etaje.

Cladirea, a carei constructie a inceput in 2004, face parte din proiectul Downtown Burj Dubai care se intinde pe circa 2 km patrati (numai suprafata primului nivel al Burj Dubai masoara 0,334 km patrati) si va costa circa 4,1 miliarde de dolari (circa 2,7 miliarde de euro).

Turnul a fost gandit pentru a avea o utilizare mixta (birouri, spatii comerciale, hotel, etc.), iar de curand, pretul pe metru patrat pentru spatiile de birouri se ridica la 4.000 dolari (2.670 euro).

 


Sursa

25 November 2009