Cultură și arhitectură, la un loc cu distracție și viață de noapte – cele mai apreciate destinații pentru excursiile de câteva zile au câte puțin din toate. IMOPEDIA prezintă clasamentul celor mai bune orașe pentru o escapadă de câteva zile, potrivit recomandărilor publicației britanice The Telegraph.

39620-10_venetia.jpgVeneția

Cu o arhitectură uimitoare, muzee deosebite și o întinsă rețea de canale fascinante, Veneția reușește să încânte vizitatorii de sute de ani.  Încă din 1979, UNESCO a inclus întregul oraș (și laguna) pe lista Patrimoniului Mondial. Pe timp de vară, numărul turiștilor poate fi destul de obositor, însă atmosfera fermecătoare a orașului distrage atenția de la acest aspect. Cu toate că a reușit să păstreze din aerul de altă dată, Veneția nu este un oraș învechit, având o scenă contemporană vibrantă.

39621-9_paris.jpgParis

Cu monumentele sale faimose și simbolurile cunoscute de o lume întreagă, Paris are o reputație aparte în orice domeniu. Încă din secolul al XII-lea, capitala franceză a devenit unul dintre centrele europene în domenii precum cultură, arte sau educație, iar de-a lungul istoriei, Parisul a fost punctul de plecare a numeroase evenimente politice de o importanță aparte. Turiștii au ceva de admirat la fiecare colț de stradă, motiv pentru care Parisul este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume.

39622-8_roma.jpgRoma

Roma este unul dintre puținele orașe care a reușit să își conserve istoria într-un mod impresionant, astfel că monumentele, statuetele, relicvele și numeroase alte frumuseți pot fi întâlnite la tot pasul. Puține orașe din lume se bucură de faima Romei, precum și de aerul antic, impresionant, care atrage peste șase milioane de turiști în fiecare an. Cunoscută și sub numele de „Orașul Etern”, capitala Italiei conține mai multe obiective turistice și ruine decât pot fi vizitate într-o lună de vacanță.

39623-7_amsterdam.jpgAmsterdam

Capitala olandeză este un centrul regional al evenimentelor business, convențiilor de afaceri și expozițiilor. Însă nu este dezvoltat doar sectorul turismului în interes de afaceri, Amsterdam fiind una dintre primele destinații în preferințele tinerilor europeni. Cu o viață de noapte extrem de animată, Amsterdam este preferatul petrecăreților, o destinație perfectă pentru câteva zile de ieșire din ritmul obișnuit. Din păcate, obiectivele turistice și istoria orașului tind să fie eclipsate de viața de noapte.

39624-6_florenta.jpgFlorența

Unul dintre cele mai bogate orașe europene, Florența este considerat a fi punctul de plecare al Renașterii, denumit și „Atena Evului Mediu”. Centrul său istoric a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO încă din 1982, atrăgând în prezent milioane de turiști anual. Datorită moștenirii sale culturale și arhitecturale, Florența a fost inclusă între cele mai frumoase orașe ale lumii, de numeroase publicații, în diverse rânduri.

39625-5_barcelona.jpgBarcelona

Barcelona a intrat în liga celor mai vizitate destinații europene abia după Jocurile Olimpice din 1992, ocazie cu care a beneficiat de extrem de multă promovare în afara hotarelor. Odată intrată în lumina reflectoarelor, Barcelona a cucerit iubitorii de călătorii de pe toate continentele, fiind astăzi unul dintre orașele cu cele mai de succes branduri din lume: Gaudi, La Rambla, Sangria sau Sagrada Familia sunt cunoscute cu ușurință de oameni din toată lumea.

39626-4_berlin.jpgBerlin

Faimos pe plan regional datorită numeroaselor festivaluri și expoziții din diverse domenii, a opțiunilor de divertisment și a vieții de noapte agitate, Berlin este unul dintre puținele orașe extrem de moderne, dar cu o istorie îndelungată în spate. După încheierea Celui De-al Doilea Război Mondial, Berlin a devenit cel mai mare șantier de construcții din Europa, însă adevărata înflorire a orașului a putut fi observată după 1989, după Căderea Zidului Berlinului. În ultimii 25 ani, capitala Germaniei a devenit o metropolă modernă și interesantă, un model al transformării arhitecturale și culturale.

39627-3_dubrovnik.jpgDubrovnik

Denumit și „Perla Adriaticii”, orașul Dubrovnik nu este nici pe departe printre cele mai mari orașe ale Croației, însă este, cu siguranță, cel mai cunoscut. Litoralul croat, peisajele unice și decorul medieval atrag în fiecare vară vizitatori din întreaga lume. În Evul Mediu, era singurul oraș european ce putea rivaliza cu Veneția, din punct de vedere al comerțului maritim, atingând un nivel remarcabil de dezvoltare între secolele XV și XVI. Multe dintre clădirile actuale datează încă de atunci, astfel că Dubrovnik a reușit să își mențină atmosfera mediavală.

39628-2_istanbul.jpgIstanbul

Fondat în urmă cu aproape 2.700 ani, Istanbul este unul dintre cele mai importante așezări din istorie, ce a fost capitala a patru imperii: Imperiul Roman, Imperiul Bizantin, Imperiul Latin și cel Otoman. Fondat sub numele de Bizanț și redenumit încă din antichitate Constantinopol, orașul a fost denumit oficial Istanbul în 1930. Centrul vechi al orașului este inclus pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO, Istanbul reușind să mențină numeroase clădiri încărcate de istorie, spre încântarea vizitatorilor.

39629-1_londra.jpgLondra

Cel mai mare oraș al Uniunii Europeane este una dintre metropolele cu cei mai mulți vizitatori din lume, în ciuda faptului că este o destinație turistică destul de costisitoare. Încărcată de istorie și extrem de modernă în același timp, Londra este un oraș pentru toate vârstele și pentru toate gusturile. Faimoasă datorită diversității culturale, Londra își păstrează totuși personalitatea, având niște simboluri puternice, ușor de recunoscut.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

26 February 2016