Orice ţară are câteva localităţi cu nume bizare. Unii dintre localnici chiar sunt mândri de numele care atrag atenţia internaţională, iar alţii au găsit diferite căi de a scoate bani din acest lucru - şi-au promovat numele şi renumele, ajungând să atragă turişti.

Dacă în România avem Căpăţâna Porcului în Braşov, Urlaţi în Prahova, Cioara de Jos în Alba sau Amărăştenii de Sus în Dolj, nici pe plan internaţional lucrurile nu sunt foarte diferite. IMOPEDIA.ro vă prezintă o listă cu zece dintre cele mai ciudate nume de oraşe din lume. Dar mai interesant decât numele acestora este modul în care au ajuns să fie botezate şi legendele transmise din tată în fiu.

19929-10_santa-claus.jpg10. Santa Claus

Santa Claus (Moş Crăciun, în traducere) este un oraş din Indiana, nu din Laponia. Orăşelul nu a avut mult timp un nume, aşa că localnicii au organizat o adunare în curtea bisericii, pentru a găsi un nume. Nu au reuşit să ajungă la un acord, până când a venit un alt localnic. Acesta avea barbă şi era îmbrăcat într-un costum roşu, aşa că toţi copiii au strigat „Este Moş Crăciun!!". Astfel, problema numelui a fost rezolvată.


19930-9_nothing.jpg9. Nothing

Localitatea Nothing (în traducere - Nimic) este în Arizona şi a fost înfiinţată în 1977 de patru oameni, care sunt, în continuare, singurii care locuiesc acolo. Nu numai numele este ciudat în acest caz, ci şi aşezarea în sine. Pe un semn de circulaţie din apropiere este următorul mesaj: „Cetăţenii credincioşi din Nimic sunt plini de Speranţă, Credinţă şi Încredere în lucrul etic. De-a lungul anilor, aceşti oameni dedicaţi au avut credinţă în Nimic, au sperat în Nimic, au muncit la Nimic, pentru Nimic". Şi apropos, întreaga populaţie din Nothing deţine o benzinărie şi un service auto.

19931-8_cut-and-shoot.jpg8. Cut and Shoot („Tai-o şi trage")

Trebuia să existe în Texas un oraş numit aşa, după atâtea împuşcături. În 1912, a existat o confruntare în sânul comunităţii care putea duce la multe decese. Părerile despre motivele care au dus la această confruntare sunt împărţite, dar trei dintre ele sunt mai vehiculate decât celelalte: estetica noii clopotniţe pentru singura biserică din oraş, problema ce predicator ar trebui să aibă biserica în parohie, ori certurile dintre membrii bisericii asupra terenului parohiei. Oricare ar fi fost motivul, toţi localnicii sunt de acord că era un băieţel de faţă care tot repeta „într-un minut o s-o tai după colţ şi o să trag în tufişuri!". De aici a rămas şi numele oraşului.

19932-7_nameless.jpg7. Nameless („Fără Nume")

Un oraş din Tennessee, SUA, îndură numele de „Fără Nume". Sunt mai multe teorii asupra originii numelui acestui orăşel. Conform uneia dintre ele, când localnicii au trimis o cerere de înfiinţarea a unei poşte, au lăsat gol spaţiul cu numele oraşului, aşa că cererea a fost înregistrată „fără nume". O altă legendă spune că localnicii înşişi au stabilit ca oraşul să rămână „Fără Nume" - „Ce este aici este un loc fără nume, aşa că treceţi mai departe", ar fi fost explicaţia lor.

19933-6_ding-dong.jpg6. Ding Dong

Dacă un oraş este în ţinutul Bell (Clopot, în traducere), atunci numele lui trebuie să fie Ding Dong. A fost numit aşa de primii oameni stabiliţi în oraş, care au angajat un artist să le creeze o reclamă pentru magazinul lor din ţinutul Bell. Pe plăcuţa magazinului au fost pictate două clopote, desen care era „citit" Ding Dong. Când s-a mai extins orăşelul, localnicii au preluat numele. Motto-ul localităţii este „Dacă te regăseşti în Ding Dong, atunci înseamnă că l-ai căutat".

19934-5_boring.jpg5. Boring

Boring (Plictisitor, în traducere) este un orăşel cunoscut în Oregon, SUA. Oraşele sunt, de obicei, considerate ca fiind nişte locuri plictisitoare pentru a locui, spre deosebire de zonele rurale. Dar cetăţenii din Boring nu sunt de acord cu acest lucru, astfel că oraşul lor Plictisitor are sloganul „Cel mai incitant loc pentru a trăi". Oricum, aşezarea nu a fost botezată aşa după modul de viaţă de acolo, ci după numele unuia dintre primii localnici - W.H. Boring.

19935-4_accident.jpg4. Accident

Accident este în vestul îndepărtat din statul american Maryland şi este una dintre primele aşezări din zonă. Este o regiune paşnică, unde rar se întâmplă lucruri măreţe - atât negative, cât şi pozitive. Deşi nu s-a înregistrat niciodată vreun mare accident în istoria oraşului, acesta îndură numele de Accident. Din fericire, localnicii nu au nicio problemă cu acest nume.


19936-3_hell.jpg3. Hell

Cu toate că cei 250 de oameni care trăiesc în statul american Michigan nu o duc aşa de rău, numele orăşelului lor este Hell (Iad). Mica localitate s-a extins în jurul unei taverne, a unei distilerii, a unei fabrici de cherestea şi a unei mori, toate în proprietatea lui George Reeves. Sunt două legende despre acest nume. Conform primei, când Reeves a fost întrebat care să fie numele oraşului, a răspuns: „Nu-mi pasă, puteţi să-i ziceţi şi Iad din punctul meu de vedere". Conform celei de-a doua, în secolul XIX, au trecut pe acolo doi călători nemţi, iar când au intrat în sătuc, au spus: „ So schön Hell!", care înseamnă „Ce lumină frumoasă". Dar în loc de „Lumină", numele a rămas „Iad".

19937-2_hooker.jpg2. Hooker

Oraşul, denumit după cea mai veche meserie din lume, este aşezat în Oklahoma, având mai puţin de 2.000 de locuitori. Cu toate acestea, locuitorii nu sunt ruşinaţi de numele „Prostituată", ba chiar se mândresc cu această denumire de câte ori au ocazia. Mândria este demonstrată şi de numele cu care au fost botezate diferite alte instituţii publice sau private - Hooker Health Club, Hooker Senior Citizens sau Hooker Chamber of Commerce (Camera de Comerţ Prostituată).

19938-1_fucking.jpg1. Fucking

Fucking (pronunţia nemţească este: ‘fʊkɪŋ) este un sătuc austriac lângă Salzburg. Deşi aici sunt numai 104 locuitori, satul a căpătat faimă internaţională din pricina traducerii în limba engleză. Semnele de circulaţie şi indicatoarele reprezintă o mare atracţie turistică, motiv pentru care se fură foarte des. Cu toate acestea, numele nu are nicio legătură cu traducerea sa din limba engleză, ci înseamnă „locul oamenilor din Focko".

Citeşte şi


22 July 2011