Lunile septembrie şi octombrie vor marca începutul târgurilor imobiliare din a doua parte a acestui an. Trei dintre cele mai importante expoziţii cu vânzare de locuinţe s-au anunţat deja şi au programul bine stabilit. IMOPEDIA.ro a studiat acest segment şi vă prezintă târgurile imobiliare de toamnă.

Targ imobiliarTNI - primul târg imobiliar al toamnei

Primul eveniment imobiliar din această toamnă este Târgul Naţional Imobiliar. Acesta se va desfăşura în perioada 22-25 septembrie, la Palatul Parlamentului, iar organizatorii promit, în afară de cele mai noi ansambluri în exclusivitate, şi vile la preţuri de apartament. De asemenea, la târg se vor reuni mai multe bănci, pregătite cu soluţii de finanţare pentru fiecare client.

Târgul Naţional Imobiliar se diferenţiază de restul expoziţiilor în primul rând prin numărul companiilor expozante şi al ofertelor imobiliare. În plus, suntem singurul eveniment de real estate la care participă şi instituţii financiar bancare: BRD Groupe Societe Generale, OTP Bank, Bank of Cyprus. Pentru că ţinem la transparenţa informaţiilor, întreaga listă de expozanţi este publică şi poate fi vizualizată pe site-ul nostru", arată Cristina Bercea, organizator TNI.

Pe lista expozanţilor la TNI s-au înscris deja 56 de participanţi, după cum arată site-ul companiei. Organizatorii evenimentului au început să simtă interesul şi din partea clienţilor. Ei se aşteaptă la un număr de 3.500 de vizitatori, similar cu cel de la ediţia anterioară.

Interesul pentru acest segment este evident în creştere. Personal am sesizat de la începutul lunii septembrie o creştere exponenţială a traficului pe site-ul evenimentului, secţiunea cu cea mai mare căutare fiind cea a anunţurilor imobiliare. Comportamentul clienţilor se va putea analiza îndeaproape în cadrul ediţiei de toamnă a TNI.", arată Cristina Bercea, organizator TNI.

Al doilea târg al sezonului - Project Expo

Project Expo se va desfăşura în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, la Sala Palatului. Târgul va reuni sub acelaşi acoperiş atât dezvoltatori imobiliari, cât şi agenţii imobiliare, brokeri imobiliari şi financiari, arhitecţi sau firme de construcţii şi amenajări. Pentru prima oară, va exista un stand special în care vizitatorii sunt sfătuiţi către ce tip de locuinţă să se orienteze sau către ce zonă, în funcţie de bugetul pe care îl au. De asemenea, se va ţine cont şi de criterii personale, precum numărul membrilor familiei, zona în care îşi desfăşoară activitatea, cartierul în care au serviciul şi chiar oraşul din care vin, în cazul celor care nu sunt din Bucureşti.

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii noştri am constatat că, de cele mai multe ori, potenţialii clienţi care nu sunt născuţi în Bucureşti aleg cartierele Capitalei orientate către oraşul din care provin. De exemplu, persoanele născute în Bacău sau Galaţi, preferă cartierele Colentina, Bucur Obor, la fel cum cei care vin din Piteşti preferă Militari sau Drumul Taberei.", arată Sorin Săraru, managing partener Project Events.

Project Expo este târgul cu cele mai multe ediţii anul acesta, cinci în total, trei la Palatul Copiilor şi două la Sala Palatului. Una dintre condiţiile de participare pentru expozanţi este acordarea de discounturi la achiziţia de proprietăţi în perioada târgului.

La Târgul Imobiliar PROJECT EXPO pot fi achiziţionate locuinţe prin absolut toate modalităţile de finanţare: credite prin Prima Casă, împrumuturi ipotecare, rate direct la dezvoltator, rent-to-buy, buy back şi mai mult de atât, orice cumpărător poate negocia direct cu dezvoltatorii sau reprezentanţii constructorilor.", continuă Sorin Săraru.

Oficialii Project Expo aşteaptă un număr de 8.000 vizitatori la ediţia de toamnă, unde se vor reuni 40 de expozanţi.

Majoritatea clienţilor îşi doresc foarte mult o locuinţă şi s-au săturat să mai aştepte "miracolul" scăderii preţurilor. Iar pentru cei încă nehotărâţi, ameninţarea că nu vor mai putea obţine credite în condiţii avantajoase, precum şi posibilitatea anunţată de Guvern ca Prima Casă să se afle la ultima ediţie, reprezintă un argument decisiv. În plus, dezvoltatorii sunt foarte deschişi la cerinţele potenţialilor cumpărători, lucru care îi face pe cei din urmă să ia o decizie mult mai rapid.", încheie Sorin Săraru.

tIMOn - al treilea târg important al toamnei

tIMOn îşi va deschide porţile în perioada 13-16 octombrie, în Piaţa Constituţiei. Organizatorii companiei anunţă discounturi şi oferte în exclusivitate, precum şi reiterarea conceptului MobiDeco.

În urma succesului înregistrat după prima sa ediţie, MobiDeco îşi continuă drumul alături de tIMOn - Târgul Imobiliar Naţional, în această toamnă. Astfel, pentru a doua oară în acest an, organizatorii aduc la un loc marii dezvoltatori ai proiectelor imobiliare cu producătorii şi importatorii din domeniul mobilei, finisajelor şi decoraţiunilor.", arată siteul companiei.

Printre participanţii exclusivi ai acestei ediţii tIMOn se numără Adama, Real Time, Alege Casa, Volumetric, Obor Towers, Metropolis Residence, Saphirstein, Young's Residence, The Concept, Vission House.

15 September 2011