Cele 8.000 de oferte imobiliare prezentate la Târgul Imobiliar Naţional sunt pregătite pentru a-i prinde pe clienţii care ezită. Astfel, acestora li se oferă discounturi, locuri de parcare gratuite, maşini cadou şi vouchere pentru achiziţia de mobilă. Totodată, trei proiecte noi se lansează odată cu ediţia de toamnă a târgului.

26691-tni.jpgEdiţia de septembrie a TNI reuneşte 85 companii şi aproximativ 8.000 oferte imobiliare din Bucureşti, Ilfov şi Valea Prahovei. Cel mai mic preţ din cadrul târgului este de 19.000 euro cu TVA inclus pentru o garsonieră, iar cel mai mare preţ este de 4.2 milioane euro pentru un hotel de 5 stele, în Predeal. Nordul Bucureştiului este una dintre zonele care atrage multă atenţie în acest weekend. Două proiecte rezidenţiale se lansează oficial acolo, cu ocazia târgului. Este vorba despre Diamond Residence şi Eden Terraces.

Primul dintre ele, Diamond Residence, se află în Pipera şi oferă apartamente ale căror preţuri pornesc de la 29.900 euro TVA inclus pentru un studio cu suprafaţa de 38 mp, 63.000 euro pentru un apartament cu două camere şi 87 mp, precum şi penthouse-uri cu trei şi patru camere, care costă 165.000 euro, respectiv 175.000 euro fiecare.

Eden Terraces, al doilea proiect nou în zona de Nord, este poziţionat în Tunari şi este format din vile ale căror preţ porneşte de la 71.000 euro. Construcţiile vor fi realizate cu ajutorul Tehnologiei Ozone Homes, tehnologie ce permite micşorarea subtanţială a costurilor de întreţinere. Întreţinerea poate scădea cu până la 40% din valoarea obişnuită. În plus, casele sunt construite astfel încât să aibă o rezistenţă superioară la foc, cutremur sau fenomene meteo extreme.

De-a lungul timpului, am observat faptul că mulţi dintre clienţii noştri preferă să plătească puţin mai mult şi să se mute la casă, în loc de bloc. Tocmai de aceea am creat acest produs, care este foarte aproape de bugetul Prima Casă, are un TVA de 5% şi oferă clienţilor tot confortul de care au nevoie”, spune Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Preţurile din centrul oraşului concurează cu cele de la periferie

Un proiect ieşit din tipare este Urban Spaces. Este vorba despre două blocuri situate în centrul oraşului, foarte aproape de Piaţa Romană. Designul avangardist surprinde clienţii, suprafeţele sunt generoase, iar preţurile sunt sub limita zonei. Astfel, o garsonieră de 45 mp are un preţ care porneşte de la 51.000 euro, apartamentele cu două camere au preţuri care pornesc de la 69.000 euro, iar cele cu trei camere au un preţ de pornire de 117.000 mp.

Iniţial, noi am construit proiectul cu mai multe garsoniere şi apartamente cu două camere. Contrar aşteptărilor, clienţii au căutat în special apartamentele mai mari, cu trei, chiar patru camere, aşa că am recompartimentat. Ne-a fost uşor, pentru că este o construcţie modulară, care permite schimbări de genul acesta. Acum am vândut deja 40% din proiect”, spune Costin Brujan, director Salzburg Investment Group.

Un alt proiect din centrul oraşului, apartamente Rădăcini, scoate la vânzare apartamente cu două camere la un preţ de 53.000 euro. De data aceasta, este vorba însă despre zona Plevnei, iar dezvoltatorii le oferă clienţilor un discount de 1.000 euro, pe perioada târgului. 

Tot la capitolul oferte speciale se încadrează şi proiectul Confort Urban, situat în sectorul cinci al Capitalei. Acolo, preţul unei garsoniere porneşte de la 21.000 euro pentru 33 mp construiţi, iar apartamentele cu două camere se vând cu 34.500 euro pentru 67 mp. În cazul apartamentelor cu trei camere, preţul este de 45.000 euro, iar suprafaţa este de 90 mp. Cei care rezervă un apartament în perioada târgului, primesc gratis mobila de la Mobexpert.

Roua Residence, un ansamblu situat în zona Alexandriei, oferă clienţilor un loc de parcare gratuit, dacă achiziţionează o garsonieră de 53 mp cu 31.900 euro sau un apartament cu două camere, de 74 mp, cu 45.900 euro.

Ediţia de septembrie a TNI se desfăşoară de vineri până duminică, la Palatul Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: Cât costă un vis imobiliar? Ce poţi cumpăra cu banii de Prima Casă în Monaco, Miami sau Manhatan?


28 September 2012