Omul de afaceri Ioan Ţiţeiu, proprietarul producătorului de membrane bituminoase şi polistiren expandat Arcon din Sfântu Gheorghe, a declarat că preluarea companiilor Corina Gealan şi Amvic, de la antreprenorul Marin Cruţescu, a venit într-un moment în care era decis să mute o linie de producţie lângă Bucureşti.

28665-constructii_14_ebe2f62850.jpg“Căutam oricum să relocăm o linie de producţie lângă Bucureşti, însă ar fi durat mai mult să demarăm o investiţie în Capitală. S-a ivit această oportunitate, iar prin concretizarea ei ne aduce mai aproape de şantierele Bucureştiului”, a menţionat Ioan Ţiţeiu.

Luna trecută, Arcon a început procesul de „due diligence“ anterior finalizării achiziţiei propriu-zise. Acest demers se preconizează că va fi încheiat până la sfârşitul anului.

Compania din Sfântu Gheorghe, a raportat pentru primele zece luni o cifră de afaceri de circa 28 mil. euro, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut. Estimările lui Ţiţeiu arată venituri de 31 mil. euro pentru întregul an 2012.

“În zece luni din 2012 am exportat membrane bituminoase în valoare de 3 milioane euro, o cifră mai mare cu 58% de procente faţă de anul trecut, iar până la sfârşitul anului putem ajunge la aproximativ 4 milioane de euro” declară Ioan Ţiţeiu. O bună parte din exporturile Arcon se îndreaptă către Grecia, Bulgaria, Ungaria sau Cipru. Alte ţări către care s-au realizat exporturi sunt Malta, Cehia sau ţările arabe.

Nouă linie de producţie

Omul de afaceri are în vedere şi dezvoltarea grupei de produse formată din vopsele şi tencuieli. “Noua noastră facilitate de producţie funcţionează sub brandul ARCO şi este localizată în halele fostei fabrici de mase plastice PLASTICO Sf. Gheorghe pe care am achiziţionat-o la începutul acestui an” precizează Ioan Ţiţeiu.

În ciuda creşterilor înregistrate pe toate segmentele de produse, compania  va înregistra o marjă mai mică a profitului din cauza instabilităţii cursului şi a creşterii preţurilor la materiile prime şi la energie. La toate acestea se adaugă o serie de insolvenţe din industria de profil.

 

Sursa

11 December 2012