PROTEST: Transportatorii români se plâng de amenzile mari pe care le primesc în Ungaria, ţară care-şi construieşte autostrăzi pe banii lor.Patronii români de societăţi de transport marfă se plâng de amenzile mari pe care le primesc pe teritoriul Ungariei, unde le este aplicat un tratament discriminatoriu.

sursa:gandul.info.ro"Sub pretextul unor controale de rutină privind siguranţa traficului rutier, autorităţile ungare sancţionează abuziv, cu precădere transportatorii români.

Se poate spune chiar că statul ungar se finanţează pe spatele transportatorilor rutieri din România, prin amenzile fără acoperire legală - de 2-4 ori mai mari, sau amenzi ilegale pentru motive imaginare, colectate pe loc (camioanele sunt blocate până la plata amenzilor)", susţine Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Potrivit conducerii organizaţiei patronale, autorităţile ungare le sugerează celor care se consideră nedreptăţiţi să conteste în instanţă amenzile respective care, în majoritatea cazurilor, sunt cuprinse între 800 şi 2.000 euro.

În consecinţă, asociaţia le cere autorităţilor din Ungaria revizuirea tratamentului "discriminatoriu" şi celor române o mai mare implicare în soluţionarea acestei probleme.

Sursa

12 January 2010