Proiectul IFMA Business Center figurează între “Proiectele Complexe” ale Țiriac Imobiliare.

21306-ifma-01-1024x767.jpgCu toate că din randarea prezentată de Țiriac Imobiliare se ghicește forma turnului de testat ascensoare din epoca Ceaușescu, noul zgârie-nori ar urma să aibă 250 de metri, conform prezentării oferite de companie, față de cei 114 ai actualului turn: “IFMA Business Center urmează a fi amplasat pe un teren situat în fosta zonă industrială din vecinătatea Gării de Nord, principala staţie de cale ferată a capitalei. Proiectul propune realizarea unui ansamblu de clădiri grupate în jurul unui turn de 250m înălţime, o construcţie complexă cu un standard ridicat de dotări, destinată pentru a găzdui diverse funcţiuni: birouri, centru de conferinţe, comerţ, servicii etc. Întregul complex va dispune de 8.275 locuri de parcare.” – se arată în succinta prezentare.

Reprezentanții biroului de presă al Țiriac Imobiliare nu au răspuns la telefon, pe parcursul zilei de joi, așa încât nu au oferit mai multe amânunte referitoare la proiect.

Reprezentanții Societății Române de Ascensoare (IFMA), care funcționează în turnul branduit acum cu reclamele  Țiriac Auto, spun însă că proiectul nu va demara prea curând: “Este o idee. Nu este nimic început deocamdată. Idei tot sunt, încă din anii ’90 tot vorbim ce s-ar putea face acolo, discuțiile sunt permanente” – a declarat pentru B365.ro Adrian Boniu, președinte IFMA.

 

Sursa

3 October 2011