Ion Alexandru Țiriac, fiul miliardarului Ion Țiriac, construieşte un complex de agrement pe conceptul unei baze sportive integrate (all-in-one) pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 mp, în cadrul ansamblului rezidenţial de lux "La Stejarii" din Nordul Capitalei, în mijlocul pădurii Băneasa. Aceasta va dispune de piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză şi Hammam, terenuri de tenis, piste de alegare şi cluburi de dans şi fitness. 40% din investiţia de 20 mil. euro este asigurată din fonduri europene.

21881-stejarii4.jpgPotrivit reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), proiectul construcţiei complexului de agrement "La Stejarii", propus de societatea Medusa Hotel International SRL, se ridică la suma totală de 82.494.812 lei (aprox. 20 milioane euro).

"Proiectul constă în execuţia de lucrări pentru crearea complexului de agrement şi urmăreşte crearea a 70 de noi locuri de muncă. Proiectul va fi derulat în localitatea Bucureşti, sectorul 1, str. Jandarmeriei, nr. 14A, în perioada 2011-2013″, a precizat pentru B365.ro Claudia Ionescu, Manager of Regional Promotion & Investments Department în cadrul ADRBI.

Conform sursei citate, finanţarea nerambursabilă este de 35,3 milioane lei (8,4 milioane euro), proiectul fiind aprobat în cadrul Programului "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", domeniul major de intervenţie "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice". În cadrul aceluiaşi program au fost depuse, în Bucureşti, nouă proiecte din care doar două au fost acceptate spre finanţare UE, în acest an, printre care şi complexul de agrement "La Stejarii".

Ce vrea să facă Țiriac Jr. în baza de agrement "La Stejarii"

Complexul de agrement "La Stejarii" se va dezvolta pe o suprafaţă de 15.000 mp în str. Jandarmeriei nr.14, în apropierea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Conceptul propus este acela al unei baze sportive integrate (all-in-one), structurată pe un regim de înălţime de S+P+1E.

"Unic în felul său în Europa de Est, complexul de agrement La Stejarii oferă servicii personalizate pe nevoile clientului, dezvoltate într-o locaţie liniştită, departe de zonele aglomerate din oraş şi servicii all-in-one, prin punerea la dispoziţia turiştilor nu doar a facilităţilor sportive şi de fitness, ci şi a serviciilor de îngrijire a copiilor pe perioada utilizării facilităţilor de agrement. Totodată, toţi clienţii beneficiază de locuri de parcare gratuite", descriu reprezentanţii Medusa Hotel International SRL.

La finalizare, peste aproape doi ani, complexul de agrement „La Stejarii", va oferi clienţilor peste 30 de facilităţi de practicare a sportului. Astfel, aceştia vor avea acces la piscina interioară şi cea exterioară, la piscina pentru copii, la jacuzzi, precum şi la saună finlandeză (fără abur) şi la cea cu abur Hammam.

Totodată, baza de agrement va fi dotată cu un club şi un teren de joacă pentru copii, club de dans, fitness (cardio, ergo, spinning, aerobic, Pilates, box thailandez, qigong, yoga), teren de tenis, platformă de tenis, squash, pistă de alergare şi săli multifuncţionale. De asemenea, proprietarul susţine că în cadrul complexului se vor putea organiza şi alte evenimente sportive indoor.

În plus, complexul va beneficia de un birou de informare turistică şi un birou de prim ajutor şi totodată, vor fi disponibile 299 locuri de parcare din care 283 în parcarea subterană.

Proiect rezidenţial exclusivist de 200 milioane de euro

Proiectul exclusivist "La Stejarii" are în portofoliu un număr de 285 de apartamente, de la două până la şapte camere şi suprafeţe foarte generoase cuprinse între 100-600 metri pătraţi fiecare. Locuinţele au în dotarea standard, printre altele, încălzire în pardoseală, parchet din lemn natural merbau, climatizare centralizată, bucătărie echipată cu electrocasnice de lux Miele, obiecte sanitare Jacuzzi cu design Pininfarina, LCD TV Aquavision în băile master. Complexul rezidenţial include în prezent serviciu consierge exclusive, similar celui dintr-un hotel de lux, o cofetărie şi un magazin tip mini-market, accesul fiind permis controlat prin pază non-stop.

Printre primii cumpărători în cadrul proiectului imobiliar de 200 milioane de euro s-au aflat atât Ion Țiriac, cât şi fotbalistul Cristian Chivu. De asemenea, patronul Pro TV - Adrian Sârbu şi-a achiziţionat un penthouse de 4,2 milioane de euro în cadrul complexului rezidenţial, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei în anul 2009. La inaugurarea complexului rezidenţial, Ion Țiriac a ţinut să precizeze că ideea i-a venit după ce a văzut un proiect similar în anii '70 în Palm Springs.

În urmă cu un an, Țiriac Jr. a decis să închirieze cea mai mare parte a apartamentelor din "La Stejarii", până la stabilizarea preţurilor pe piaţa imobiliară. În condiţiile în care preţul de închiriere a fost fixat la 13,8 euro/mp, chiar şi pentru cele mai mici apartamente chiriaşii plătesc în jur de 2.000 de euro pe lună. Țiriac a menţionat atunci că nu va semna niciun contract pe o perioadă mai mică de un an şi că va miza pe chiriaşi din rândul executivilor de top sau personalul ambasadelor.


Sursa

9 November 2011