Patronatul Proprietarilor de Clădiri din România (RABO), a cărui baze au fost puse de Liviu Tudor, Ion Ţiriac şi Iulian Dascălu, a anunţat că începând din luna noiembrie 2011 va desfăşura în colaborare cu British Institute of Facilities Management (BIFM) un program de studii pentru românii din industria imobiliară care vor să se specializeze pe administrarea proprietăţilor.

21394-top_01_87f9c5aaf1.jpg„Un management corespunzator al facilităţilor la standarde internaţionale, realizat de persoane calificate în domeniu, contribuie semnificativ la eficientizarea costurilor operaţionale, menţinerea valorii proprietăţii şi loializarea chiriaşilor. De asemenea, în contextul actual, reglementarea acestei profesii în România este necesară, pentru ca toţi cei prezenţi pe piaţa de real estate să se poată menţine competitivi în relaţia cu restul companiilor de profil din ţările europene", a declarat Liviu Tudor, preşedintele RABO.

Programul se va desfăşura prin intermediul RABO Academy, iar cursanţii vor primi la final o certificare recunoscută la nivel european.

„Programul este structurat şi se desfăşoară la standarde internaţionale, fiind bazat pe un model de învăţământ aplicat. Managerii de Facilităţi din România lucrează cu cele mai importante companii multinaţionale şi, prin urmare, intenţionăm să uniformizăm limbajul tehnic, cunoştinţele şi abilităţile în domeniu, astfel încât clienţii noştri să primească servicii la cele mai înalte standarde de calitate", a mai spus Tudor.

Cursurile se adresează profesioniştilor din domeniul imobiliar şi sunt structurate sub forma unor module de patru zile, cu maximum 20 de cursanţi. Primul curs se va desfăşura între 8-11 noiembrie 2011, la Clubul Diplomaţilor din Bucureşti. Înscrierile se pot face accesând secţiunea specială pe site-ul www.rabo.org.ro. Preţul cursului este de 945 Euro + TVA pentru companiile membre RABO şi de 1.200 Euro + TVA pentru non-membri.

Liviu Tudor este proprietarul Genesis Development, companie care a dezvoltat parcurile de birouri West Gate din Militari şi Novo Park din Pipera şi controlează producătorul de materiale de construcţii Prefabricate Vest. Omul de afaceri este unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, cu un portofoliu de circa 130.000 mp.

Patronatul a fost înfiinţat în aprilie anul acesta şi numără circa 20 de membri. Cei mai mari proprietari din cadrul patronatului administrează active de peste 2,6 mld. euro. Ion Ţiriac, spre deosebire de restul membrilor, s-a înscris în patronat în nume propriu şi nu prin intermediul companiei pe care o patronează.


Sursa

6 October 2011