Legea privind locuinţele pentru tineri a fost modificată prin ordonanţă de urgenţă astfel încât şi medicii rezidenţi, şi profesorii pot să achiziţioneze locuinţele ANL pe care le folosesc în prezent, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru construcţia de noi imobile cu destinaţie similară.

15571-anl-severin.jpgPrin această ordonanţă, este extinsă categoria tinerilor care pot să cumpere apartamentele construite de către Agenţia Naţională de Locuinţe în care locuiesc şi la medicii rezidenţi şi profesorii tineri, categorii ce aveau nevoie de acceptul ministerului ai cărui angajaţi erau.

"Prin această modificare dăm dreptul şi tinerilor care sunt angajaţi în sistemul medical şi în cel de învăţământ să cumpere aceste locuinţe, deoarece ei aveau un regim separat, cei care trebuiau să avizeze vânzarea fiind ministerele de resort. Conform acestei modificări, şi aceştia pot cumpăra locuinţele ANL pe care le folosesc, iar sumele încasate vor fi folosite tot în scopul construirii de locuinţe pentru tinerii medici sau pentru tinerii profesori", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.



9 December 2010