Peste 50 de companii imobiliare din Romania, o companie egipteana si doua companii din Bulgaria vor prezenta peste 90 de proiecte rezidentiale in cadrul targului imobiliar national tIMOn. Intre 18 si 21 septembrie, in Piata Constitutiei, industria imobiliara din Romania se reuneste in cadrul unei expozitii neconventionale, organizate chiar in centrul Bucurestiului.

"Lipsa unui spatiu expozitional de anvergura in Bucuresti ne-a adus in situatia de a ne orienta catre locatii neconventionale de organizare a unui targ imobiliar. Cererile mari venite din partea investitorilor straini, in special din Marea Britanie, de a vizita tIMOn ne-au adus o provocare: crearea unui cadru expozitional comparabil cu cele din cadrul marilor targuri europene de profil. Astfel, am amenajat 5.000 de metri patrati de expozitie si este pentru prima oara cand un targ imobiliar din Romania se desfasoara in centrul orasului, oferind facilitati multiple pentru vizitatori si expozanti: spatii de parcare, spatii de relaxare si atractii de lux. Am ramas fideli principiului de a prezenta proiecte in premiera si de a promova proiecte care sa se adreseze tuturor categoriilor de public imobiliar: oferte ieftine, oferte de vile, oferte pentru clasa medie, oferte de lux si oferte adresate investitorilor. Interesant este ca, in premiera, am reusit sa aducem la startul evenimentului si o companie egipteana, aceasta prezenta, alaturi de cea a vecinilor bulgari, fiind primul pas catre transformarea editiei tIMOn Invest intr-o expozitie internationala. Expozitia din Piata Constitutiei va fi completata si de o expozitie conexa de gradini, automobile, ambarcatiuni si elicoptere.", declara domnul Vlad Vlasceanu, organizatorul tIMOn.

Companiile prezente la tIMOn vor propune proiecte rezidentiale amplasate in toate zonele Bucurestiului, dar si in tara. Vor fi ofertate publicului peste 10.000 de apartamente si vile, multi dintre expozanti anuntand deja o serie de oferte speciale in cadrul targului. Pe fondul unei reduceri a tranzactiilor imobiliare in ultimele 3 luni si a unei usoare reveniri a pietei imobiliare in ultimele doua saptamani, tIMOn Invest este un eveniment asteptat de catre intreaga industrie imobiliara din Romania. Daca avem in vedere si opiniile exprimate de catre investitorii londonezi care au afirmat, nu de putine ori, ca piata imobiliara romaneasca a ramas singura interesanta din Europa, avem toate premisele unui eveniment care sa dea semnalul de dezmortire a pietei imobiliare romanesti.

Expozitiile organizate sub egida tIMOn, Targul Imobiliar National, reprezinta 50% din piata expozitiilor imobiliare din Bucuresti, pana la finele lui 2008 organizatorii tIMOn ajungand la 6 expozitii imobiliare organizate in Bucuresti. Ultima expozitie tIMOn a fost organizata in luna iunie la Constanta, acolo unde dezvoltatorul Westhouse Group a reusit sa vanda jumatate din apartamentele situate in proiectul Central Apartments.

13 septembrie 2008