Cererea de societati civile prin asocierea proprietarului de teren cu un constructor, un arhitect si, eventual, un jurist este solutia cea mai eficienta pentru ca segmentul imobiliar sa se dezvolte si in viitor, a precizat miercuri (18 noiembrie 2009) Gheorghe Piperea, reprezentantul societatii de avocatura "Piperea si Asociatii", la o conferinta de specialitate.

Foto:condo.ro"Parteneriatul intre cei care poseda terenurile si constructori este solutia iesirii din criza. Legea asociatiilor de proprietari, a societatilor civile, exista din 1973 si a fost fructificata pentru construirea multor imobile de referinta pentru arhitectura si calitatea locuirii, in special in Bucuresti.

O societate civila este un contract intre parti, iar bunul care reiese este detinut in indiviziune. Mai mult, societatea civila este instrumentul care ofera cea mai buna transparenta intre parteneri", a apreciat Gheorghe Piperea.

În contextul economic actual, terenurile pot deveni, in lipsa parteneriatelor, proprietati cu valoare negative, care sa nu produca nimic, dar pentru care se plateste impozit, cred specialistii din sectorul imobiliar prezenti la conferinta "Case la pret accesibil. Case eficiente energetic".

Parteneriatele public-private (PPP) sunt agreate ca solutie de dezvoltare a necesarului de spatii de locuire, pentru segmentul de populatie cu venituri medii si submedii, si de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Acestia sunt dispusi sa puna la dispozitia dezvoltatorilor si constructorilor o serie de proiecte existente, care trebuie doar adaptate terenului.

Sursa

19 November 2009