Valoarea de piaţă  a celor şase loturi de teren pe care dezvoltatorul maghiar Ablon le deţine în Bucureşti a scăzut cu 8,2 mil. euro în decurs de un an, motiv pentru care, pe termen lung, s-a estimat o scădere a valorii activelor nedezvoltate de grup până la nivelul de 53,3 mil. euro, potrivit raportului financiar al companiei. 

sursa:capital.roActivele locale ale Ablon sunt formate din şase terenuri localizate în Bucureşti şi împrejurimi, cu o suprafaţă totală de 680.000 mp, dintre care două în zona Pipera, unul în Mogoşoaia, unul pe Bulevardul Timişoara din Capitală, unul în Otopeni, iar al şaselea în centrul Capitalei (cumpărat de la Alexander Eram, soţul vedetei de televiziune Andreea Esca).

Devalorizarea a fost constatată de King Sturge, evaluatorul portofoliului local al maghiarilor, la loturile din Pipera şi la cel de pe Bulevardul Timişoara.

În aşteptarea falimentului

În raportul companiei se mai arată că una din subsidiarele pe care grupul le deţine în România s-a sustras de la plata a 1,6 mil. euro pe data de 28 februarie 2010, reprezentând prima rată la un împrumut pe termen scurt contractat pentru un proiect imobiliar. „Subsidiara este în negocieri cu creditorul pentru a găsi o soluţie, dar nu s-a ajuns la o înţelegere până la încheierea raportului financiar pentru 2009. În cazul în care creditorul se va folosi de drepturile sale pentru a cere insolvenţa subsidiarei, efectul total asupra conturilor de profit şi pierderi ale grupului va fi neînsemnat", se precizează în raportul contabil.

Pierderile Ablon pentru anul trecut au fost de 26 mil. euro, în scădere faţă de 49,7 mil. euro cât erau în 2008.

 


Sursa

16 March 2010