De vacanta. Loturile din zona plajei de la Corbu se achita in maximum 5 ani, fara nici o dobanda, ca si cele din comunele sirnea si Dambovicioara.

foto:romanialibera.roEra doar o chestiune de timp pana cand acel binecunoscut credit doar cu buletinul sa treaca la un alt nivel. Acum se vand terenuri in rate, pe care le puteti cumpara doar pe baza cartii de identitate. si nu oricum, ci fara dobanda, fara comision si fara copie dupa cartea de munca.

Cel putin asa se lauda vanzatorii. Iar amplasamentul este numai bun pentru o casa de vacanta: ultima bucata de plaja salbatica de pe malul Marii Negre sau zone cu vedere spectaculoasa catre Piatra Craiului.

Strategie de criza

In plina criza financiara si imobiliara, Florin Tulea din comuna Corbu, judetul Constanta si Silviu Rotariu din Brasov au reusit sa faca bani frumosi vanzand pamant. Metoda e foarte simpla. Cum romanii care isi doreau o bucata de teren s-au opintit nitel, in aceste vremuri tulburi, inainte sa scoata de la saltea toti banii stransi, cei doi intreprinzatori imobiliari au gasit solutia de a-i obtine treptat, dar sigur, prin rate directe. Florin Tulea din comuna Corbu a venit cu solutia anul trecut, in primavara, cand piata de tranzactii imobiliare inghetase.

Stapan peste 600 de loturi de teren, a cate 500 de metri patrati fiecare, de langa cea mai salbatica plaja de la Marea Neagra, Florin a hotarat ca e momentul sa aplice o strategie de criza. si-a consultat avocatul si a pus la punct un contract de vanzare-cumparare cu 10-15% avans si cu rate lunare fixe de 200 de euro, cu dobanda si comision zero. "La inceput vanzarea a fost mai modesta, din cauza ca a existat neincredere. Cei mai multi clienti sunt din Bucuresti si Brasov si au vrut sa verifice daca actele sunt in regula, daca nu e vreo teapa", a declarat Florin Tulea, director de vanzari Best Home Imobiliare.

 

 

 


Sursa

20 January 2010