În România, piaţa mobilierului outdoor este la început, dar încet-încet capătă teren, pe măsură ce lumea conştientizează faptul că amenajarea unei terase, de exemplu, este la fel de importantă ca amenajarea unui apartament.

În momentul de faţă, piaţa mobilierului outdoor este una elitistă, adresându-se celor cu venituri medii şi mari.

Unul dintre motive este faptul că, la noi, există o singură companie care pune la dispoziţia celor interesaţi mobilier pentru amenajarea spaţiilor în aer liber: Harmony Design.

Firma Harmony Design a fost înfiinţată în urmă cu trei ani, iar în primii doi s-a ocupat cu distribuţia în exclusivitate a ierbii artificiale decorative.

Extinderea afacerii a venit natural, după ce foarte mulţi clienţi au pus aceeaşi întrebare: dar mobilier de terasă de calitate, mobilier de terasă sută la sută pentru exterior nu cunoaşteţi? Nu ştiţi de unde am putea achiziţiona?

„Şi aşa, după doi ani de zile am decis să venim în completare în portofoliul nostru cu branduri care propun mobilier exterior şi cu accesorii 100% outdoor", spune Elena Suciu, director general Harmony Design.

„Ne preocupă foarte mult amenajarea unei terase elitiste şi amprenta personală pe care eu o aduc este faptul că am dorit foarte mult să aduc branduri care propun soluţii de amenajări cu un design minimalist în stil urban pentru terase din mediul urban" , a adăugat Elena Suciu.

Astfel, Harmony Design a devenit distribuitor exclusiv al mobilierului outdoor. Şi, pentru că cerere există chiar şi în timp de criză, conducerea companiei, a considerat oportună participarea la târgul organizat de Imopedia.ro la malul mării.

„Ambiţia noastră a fost să aducem aici, la Regata Imobiliară, o bucăţică din salonul de la Milano şi în Mamaia. Ne dorim ca oamenii care sunt preocupaţi de amenajări exterioare să poată găsi şi în România ceea ce văd atunci când pleacă în afară în vacanţe", a precizat Elena Suciu.

E drept, alegerea mobilierului perfect pentru o terasă sau pentru orice alt spaţiu în aer liber este destul de grea. Însă cei care aduc mobilierul în România vă pot oferi câteva sfaturi utile. Dacă aţi avea de exemplu, o terasă de 10 mp, iată ce mobilier aţi putea alege:

„3-4 cuburi pe care le poţi alinia sau le poţi pune în L, sau le poţi face în zig-zag. Pentru 10 mp eu propun o canapea de tip lounge din cuburi modulare şi mai propun un fotoliu rotund mai mare, de un diametru de 180 cm, dar, în acelaşi timp depinde de preferinţe.

Se poate să aducem şi două şezlonguri din acestea minimaliste adică foarte joase."Se adaugă o măsuţă şi, eventual, alte accesorii, în funcţie de preferinţele şi de bugetul fiecăruia.

Pentru că mobilarea unei terase de 10 mp poate costa destul de mult: 4.000-5.000 de euro.

10 August 2010