Un bloc de şase etaje urma să fie ridicat în Cotroceni, pe o zonă protejată. Tribunalul Bucureşti a decis pe 6 martie suspendarea autorizaţiei de construcţie. Proprietarii terenului de 1 300 de metri pătraţi sunt nume importante: Marius Locic, Valeriu Stoica, Cristina Salomie, SC Locic Imobiliar, Euro Grup.

23834-212457-davila-0001.jpgPrin decizia sa, Tribunalul a dat dreptate Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi avocatului Daniel Ştefănică, parte în procesul de anulare a unui PUZ ilegal.

Istoria afacerii imobiliare a început înainte de 2005, când pe terenul de 1 300 de metri pătraţi se dăduse un PUZ care respecta reglementările de zonă protejată. Acum, ce rost are să construieşti un bloc de numai două etaje în Cotroceni. Aşa că, cei trei proprietari au împins uşor lucrurile până când au obţinut o construcţie frumoasă, de şase etaje, în zonă protejată. Practic, pe ultima sută de metri, în 2009, pe când primăriile de Sector mai puteau aviza PUZ-uri în zone protejate, Primăria Sectorul 5 a aprobat construirea unui bloc de P + 4 + 2 etaje în Cotroceni. Mai mult, blocul urma să ocupe 90 % din suprafaţa de teren.

În urma deciziei Tribunalului Bucureşti, autorizaţia este în acest moment suspendată. Între timp însă, Marius Locic şi una dintre firmele sale, Locic Imobiliare, s-au retras din afacere. Au rămas în schimb 13 aşa-zis viitori proprietari care au plătit 250 000 de euro pentru un apartament în blocul din Cotroceni. Practic, aceşti oameni au finanţat construcţia blocului. Din păcate, imobilul are la bază un Plan Urbanistic Zonal (PUZ ) care nu respectă prevederile zonelor protejate.

 

Sursa

12 March 2012